AGENDA

vrijdag 9 juli | 10:45-11:30

Escape to/with circularity – lezing

Jongeren zijn de duurzame toekomst. Een duurzame samenleving lukt alleen als zij kennis hebben over duurzaamheid. Hoe pak je dat op een aansprekende manier aan? Dé manier om verveeld gapende tieners te vermijden? Een circulaire escape room!

Interactieve lezing

Patrick van der Hofstad, directeur van Stichting Technotrend, en Denny van Beusichem, docent techniek op Globe College Utrecht, vertellen hoe zij lessen techniekeducatie op een aansprekende manier verpakken. Leerlingen van het Globe college en X11 Media en Vormgeving maken circulaire escaperooms, in opdracht van circulair werkende organisaties. De organisaties zetten deze escaperooms in om hun bezoekers te informeren over de circulaire materialen in hun pand. De leerlingen worden zo op een inspirerende manier betrokken bij circulair bouwen. Er is zo al een heel netwerk ontstaan van scholen en bedrijven die samenwerken. Patrick en Denny vertellen…

  • hoe dat netwerk is gegroeid;
  • over de intenties om het onderwijs te versterken en tegelijkertijd ook circulariteit meer op de kaart te krijgen;
  • wat de succesvoorwaarden in een project als dit zijn.

Ze gaan in gesprek met de zaal. Praat mee! En, nog leuker: speel ook de circulaire escaperoom van Anne.

Dit event is onderdeel van het Congrestival.

Aanmelden:

Koop je ticket via de button ‘meld je aan’ en kies gelijk jouw favoriete deelsessies. Het aantal plekken is beperkt, dus wees er snel bij!

Prijs: Een ticket voor vrijdag 9 juli geeft je toegang tot alle programmaonderdelen van het Congrestival. Er zijn geen losse tickets per programmaonderdeel verkrijgbaar.
Wanneer: vrijdag 9 juli
Tijd: 10:45-11:30
Locatie: DW-Festivalhart De Neude
Doelgroep: Professionals
Programmapijler: Circulaire Economie
Voertaal: Nederlands
Georganiseerd door: Duurzame Week
Meer informatie:
Website Stichting Technotrend

Voeg toe aan je agenda:
Download the ics/ical