AGENDA

Vrijdag 9 oktober | 15:25 – 15:55

Losmaakbare en circulaire architectuur

Om hergebruik mogelijk te maken moeten materialen losgemaakt kunnen worden. Buro Kade onderzoekt nieuwe ontwerpprincipes die essentieel zijn voor losmaakbare en circulaire architectuur. 

Vaak zijn materialen zo verlijmd of verbonden dat ze onmogelijk opnieuw – zonder (onherstelbare) schade – inzetbaar of uitwisselbaar zijn. Om grondstoffen makkelijk te kunnen hergebruiken is het essentieel om ze te kunnen losmaken. Losmaakbaarheid is geen einddoel, maar een middel om hergebruik mogelijk te maken. Maar het vraagt wel om nieuwe uitgangspunten bij het ontwerpen. Buro Kade doet doorlopend onderzoek naar dit soort nieuwe principes: engineering, prototyping, materialisering. Zo komen we steeds een stapje verder in losmaakbare en circulaire architectuur.

Michael Bol en Ivo van den Thillart, beide architect en stadmaker bij Buro Kade, vertellen over dit onderwerp, met als Bossche live cases het ontwerptraject van de nieuwbouw Weener XL en het watersportpaviljoen Engelermeer.

Deze sessie is onderdeel van het programma Intelligent Duurzaam Bouwen.

Dit evenement wordt mede mogelijk gemaakt door:

Aanmelden:

Intelligent Duurzaam Bouwen is te volgen via een live stream vanaf onze Facebookpagina, ons YouTube-kanaal en deze website.
Meld je aan via de aanmeldbutton om een herinnering met de livestreamlink in je mailbox te ontvangen.

Prijs: Gratis
Wanneer: Vrijdag 9 oktober
Tijd: 15:25 – 15:55
Locatie: Online
Doelgroep: Professionals
Programmapijler: Circulaire Economie
Voertaal: Nederlands
Georganiseerd door: Buro Kade
Meer informatie:

Voeg toe aan je agenda:
Download the ics/ical