Spring naar toolbar

AGENDA

dinsdag 1 september | 17:00 – 19:00

Meetup: Hittestress oplossingen voor Overvecht: wat kan klimaatadaptatie bijdragen?

Dinsdag 1 september is het weer zover: de volgende Duurzame Meetup staat op het programma met als thema klimaatadaptatie tegen hittestress. Graag nodigen we je hier voor uit!

Waarom de Duurzame Meetup?
Samen met partners in crime organiseren we een meetup die professionals met elkaar in contact brengt en samenwerkingen eenvoudiger maakt. We steken de koppen bij elkaar voor een duurzamere samenleving en sluiten af met een borrel. Een uitstekende manier om geïnspireerd te raken en je netwerk uit te bouwen.

Waar gaat de Duurzame Meetup op 1 september over?
We zien het steeds vaker in de Nederlandse zomer: hittegolven. Ze houden langer aan en zijn intenser. Zeker ouderen ervaren hierdoor zogenaamde ‘hittestress’. Zonder de juiste maatregelen is dit een groot gezondheidsrisico voor deze kwetsbare groep. Sommige wijken hebben hier meer last van dan anderen en in Utrecht zien we dat bijvoorbeeld in de wijk Overvecht ‘hittestress’ aanwezig is.

Onze partner Provincie Utrecht nodigt je uit om gedurende de meetup te onderzoeken hoe we de lokale samenwerking op stads- en wijkniveau kunnen versterken, om de gevolgen van hitte voor de meest kwetsbare mensen te beperken. En we zijn vooral benieuwd: hoe zou dat er dan uit kunnen zien in Overvecht?

Op 1 september inventariseren we het vraagstuk en komen we tot een huiswerklijstje. In een vervolg sessie  op 15 september kunnen we hierover doorpraten, om het lokale hitteplan verder te brengen.

Als jij werkzaam bent rond positieve gezondheid of ouderenzorg, bij een woningcorporatie, bij een vergroeningsinitiatief, de energietransitie, een koele ruimte beheert,  of op een andere manier betrokken bent of wilt zijn bij het hittevraagstuk:  Wees welkom! 

 
Het programma van de Meetup (17:00 uur – 19:00 uur)
17.00    Inloop

17.05    Introductie door Duurzame Week

17.30    Presentatie over de centrale probleemstelling van de avond door provincie Utrecht 

17.40   Visies van verschillende experts op de vraagstelling

18.10    Interactieve sessie over de vraagstelling

18.55    Afsluiting en borrel

Aanmelden:
Aanmelden via de aanmeldbutton

Prijs: Gratis
Wanneer: dinsdag 1 september
Tijd: 17:00 – 19:00
Locatie: n.t.b.
Doelgroep: Professionals
Programmapijler: Klimaatadaptatie
Voertaal: Nederlands
Georganiseerd door: Duurzame Week
Meer informatie:
Voeg toe aan je agenda:
Download the ics/ical