AGENDA

dinsdag 6 oktober | 17:00 – 18:15

Meetup – IKEA’s duurzaamheids strategie People & Planet Positive

Over Duurzame Meetup

Elke eerste dinsdag van de maand organiseren we met een van onze partners de Duurzame Meetup. Bedrijfsleven, overheden en kennisinstellingen denken samen na over duurzaamheidsoplossingen, waarmee we vandaag al eerste stappen in kunnen nemen. Elke Meetup gaan we in op uitdagingen die er liggen in een specifiek werkveld, passend in één van onze programmapijlers Energietransitie, Circulaire Economie, Logistiek/ Mobiliteit, Agrifood en Klimaatadaptatie. Eerdere Meetups vonden onder andere plaats bij MVO Nederland, The Colour Kitchen en Social Impact Factory. Voor deze Duurzame Meetup staat circulaire economie centraal en zal IKEA inzicht geven in hun duurzaamheidsstrategie.

IKEA streeft naar een beter dagelijks leven binnen de grenzen van één planeet

IKEA zet zich in om de eigen manier van werken te transformeren van lineair naar circulair, dit is onderdeel van de IKEA duurzaamheidsstrategie, genaamd People & Planet Positive. Vorig jaar hebben we de IKEA People & Planet Positive-strategie ge-update, met nieuwe ambities voor 2030. Deze strategie heeft drie aandachtsgebieden die besproken zullen worden: Gezond & Duurzaam leven, Circulair & Klimaatpositief ondernemen, Eerlijk & Gelijkwaardig leven mogelijk maken.

Wist je dat ruim driekwart van de Nederlandse consumenten aangeeft dat duurzaamheid van invloed is op de aankoopbeslissing van een product of dienst? IKEA producten en diensten moeten inspelen op deze veranderende behoeften op een manier die betaalbaar, gebruiksvriendelijk en goed is voor mens en milieu. Wat is onze ambitie? Om in 2030 meer dan 1 miljard mensen te inspireren en in staat te stellen een beter dagelijks leven te leiden binnen de grenzen van een planeet!

Hoe vertaalt deze IKEA duurzaamheidsstrategie zich door naar de winkeloperatie en wordt deze concreet op lokaal niveau? IKEA Utrecht geeft je tijdens deze Meetup een kijkje in de keuken!

De Meetup zal alleen online plaatsvinden!

Aanmelden:

Aanmelden via de aanmeldbutton

Prijs: Gratis
Wanneer: dinsdag 6 oktober
Tijd: 17:00 – 18:15
Locatie: Online
Doelgroep: Professionals
Programmapijler: Circulaire Economie
Voertaal: Nederlands
Georganiseerd door: Duurzame Week
Meer informatie:

Voeg toe aan je agenda:
Download the ics/ical