AGENDA

Zaterdag 10 juli | 15:30 – 16:30

Minicollege Voedselverspilling

Voedselverspilling tegengaan is een heerlijke manier om geld te besparen, de wereld te voeden en de planeet te beschermen. Hoe bruine bananen eten de wereld kan redden? Merijn Koops van Too Good To Go geeft een college over voedselverspilling!

Het verminderen van voedselverspilling is, naast meer investeren in wind- en zonne-energie, de belangrijkste maatregel om de CO2-uitstoot wereldwijd terug te dringen. Merijn neemt je mee in de wereld van voedselverspilling. Hoeveel eten belandt er in de prullenbak? Waar in de keten is er voedselverspilling? Wat voor eten blijft het vaakst over? En wat zijn dingen die jij en ik vandaag al kunnen doen om impact te maken?

Na het volgen van het college over voedselverspilling gooi je nooit meer bruine bananen in de prullenbak. En maak je van je oude brood een heerlijke broodpudding!

Over Merijn Koops en Too Good To Go

Merijn Corneel Koops van Too Good To Go en Slow Food Youth Network geeft een korte keynote over voedselverspilling. Waar ligt het probleem ligt en wat is de achtergrond ervan? Hij geeft  tips die jij en ik nu al kunnen gebruiken om eten te redden. Too Good To Go brengt consumenten en ondernemers samen. Ze maken het voor consumenten mogelijk producten te redden die locale ondernemers aan het einde van de dag overhouden. Hun missie is dan ook: iedereen inspireren en motiveren om actie te ondernemen tegen voedselverspilling.

Aanmelden:

Aanmelden via de aanmeldbutton

Prijs: Gratis
Wanneer: Zaterdag 10 juli
Tijd: 15:30 – 16:30
Locatie: Theater Bibliotheek Neude, Neude 11 Utrecht
Doelgroep: Algemeen publiek
Programmapijler: Consumptie
Voertaal: Nederlands
Georganiseerd door: Duurzame Week en Too Good To Go
Meer informatie:

Voeg toe aan je agenda:
Download the ics/ical