AGENDA

Donderdag 25 juni | 20:00-21:00

Minimaliseer je kleding met de KonMari methode

Niemand houdt van een overvolle en rommelige kledingkast, toch heeft de gemiddelde Nederlander zo’n 173 kledingstukken in de kast hangen. Van al deze kleding blijven ongeveer 50 items onaangeraakt, gooien we er jaarlijks 40 weg en kopen we er ook weer 46 nieuwe bij. Dat kan anders!

In deze workshop leer je om jouw kledingkast kritisch en efficiënt op te ruimen met de aanpak van Marie Kondo. Hierdoor maak je in de toekomst betere, bewustere en milieuvriendelijkere keuzes en leer je meteen jouw kledingstijl beter kennen.

De workshop gaat over kleding opruimen met de KonMari methode. Dit is de opruimmethode van de Japanse opruimgoeroe Marie Kondo. De methode is niet gebaseerd op opruimen per ruimte, maar op opruimen per categorie in een bepaalde volgorde. Per categorie verzamel en bekijk je alle spullen die je hebt en bepaal je wat je wilt houden op basis van of deze dingen voor jou “joy sparken” en of je er nog blij van wordt. De impact van het opruimen met deze methode zorgt ervoor dat je meer gaat leven met minder, bewustere keuzes maakt en (kleine) ruimtes praktisch kunt indelen. 

Merel van Rodijnen (29) woont samen met haar vriend en asielkat Maki in een mini-huisje in het mooie Den Bosch. Zij zijn in 2019 bewust de helft kleiner gaan wonen omdat zij beseften dat zij niet gelukkiger werden door het hebben van veel woonruimte en spullen. Door de KonMari methode zelf toe te passen hebben zij veel rust, bewustzijn en ruimte in hun leven kunnen creëren. Dat gunt Merel iedereen! Daarom werkt zij nu als gecertificeerd KonMari consultant en helpt zij anderen met het opruimen van hun huis en hoofd. 

Deze sessie is te volgen via een live stream vanaf onze Facebookpagina, ons YouTube-kanaal en de website

Aanmelden:

Aanmelden niet nodig

Prijs: Gratis
Wanneer: Donderdag 25 juni
Tijd: 20:00-21:00
Locatie: Online
Doelgroep: Algemeen publiek
Programmapijler: Consumptie
Voertaal: Nederlands
Georganiseerd door: Duurzame Week en Merel van Rodijnen
Meer informatie:
Website van Merel: NetThuis

Voeg toe aan je agenda:
Download the ics/ical