AGENDA

22 t/m 26 juni | 09:00 – 17:00 uur

Museum van de lineaire economie

museum van de lineaire economie

We zijn aangekomen in de toekomst: de Nederlandse overheid wil een ‘circulaire economie’ realiseren (waarbij grondstoffen niet worden uitgeput én reststoffen opnieuw worden ingezet). Maar hoe ziet een circulaire samenleving eruit? Welke doelen en middelen moeten we hierbij inzetten? En wat zijn maatschappelijke consequenties hiervan? 

Het museum laat zien hoe de lineaire economie opkwam en langzaam werd vervangen door de circulaire beschaving. Het toont zeven veranderingen die de historische transitie verbeelden. Van afval en grondstoffen in de 20e eeuw tot het einde van consumentenbezit in de jaren 2050. Dit museum nodigt bezoekers uit om de wereld achter ons te laten en de circulaire beschaving te omarmen.

Totstandkoming
Het museum van de lineaire economie is ontwikkeld door studenten in de Mixed Classroom Techniques of Futuring op initiatief van de Urban Futures Studio (Universiteit Utrecht)  in samenwerking met het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, RAUM en het Utrecht Sustainability Institute. Het museum reist door naar de Nationale Conferentie Circulaire Economie op 3 februari in Den Haag en de Pathways to Sustainability conferentie  op 5 maart in Utrecht.

Aanmelden:

niet nodig, alleen voor opening op 22 januari

Prijs: gratis
Wanneer: 22 t/m 26 juni
Tijd: 09:00 – 17:00 uur
Locatie: RAUM, Berlijnplein 520 Utrecht
Doelgroep: Algemeen
Programmapijler: Circulaire Economie
Voertaal:
Georganiseerd door: Universiteit Utrecht, Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, RAUM en Utrecht Sustainability Institute
Meer informatie:
website RAUM

Voeg toe aan je agenda:
Download the ics/ical