AGENDA

donderdag 11 juni | 16:00 – 17:30

Online kookworkshop

Na het succes van de vorige editie van de online kookworshop van Stichting Duurzame Vecht vindt op 11 juni de volgende kookworkshop voor jongeren plaats. Deze keer ligt de nadruk op plasticvrij koken en gebruiken we producten van lokale leveranciers. Zo dragen wij bij aan de boodschap ‘Support your locals’. Als stichting die staat voor duurzaamheid houden we van korte lijnen: waarom iets importeren als er pal onder je neus van alles te krijgen is waarmee je ook de lokale ondernemer steunt? En nog plasticvrij ook!

Alle deelnemers krijgen vooraf een tas vol heerlijke producten uit de streek. Verschillende lokale ondernemers en boeren uit de omgeving hebben hun medewerking al toegezegd. Samen met Rik van der Schaft, de chef van Maarsen aan de Kook, stellen we een heerlijk menu samen dat we live vanuit de studio in de Nassaustraat gaan bereiden. “Het zijn uitdagende tijden voor lokale ondernemers, maar ook voor jongeren. Met deze workshop geven we hen een steuntje in de rug met een leuke en leerzame middag,” aldus Joost Vosmer van de organisatie. De stream is online te volgen. In ongeveer anderhalf uur maken we een heerlijke maaltijd van eerlijke producten uit de streek. Daarmee dragen we een steentje bij aan de bewustwording over lokale kringlopen en de rol van lokale ondernemers kunnen bij het reduceren van plasticgebruik.

Meedoen kan als je uit Stichtse Vecht komt en tussen de 12 en 25 jaar oud bent. Meld je aan via Instagram (@duurzamevecht) of Facebook (@stichtingduurzamevecht). Er is plaats voor maximaal 40 deelnemers, dus wees er snel bij.

Aanmelden:

Meld je aan via Instagram (@duurzamevecht) of Facebook (@stichtingduurzamevecht).

Prijs: gratis
Wanneer: donderdag 11 juni
Tijd: 16:00 – 17:30
Locatie: online
Doelgroep: Algemeen publiek
Programmapijler: Voeding
Voertaal: Nederlands
Georganiseerd door: Stichting Duurzame Vecht
Meer informatie:
Website Duurzame Vecht

Voeg toe aan je agenda:
Download the ics/ical