PROGRAMMA

20/06/2019 | 08:30 - 09:30

Snel en effectief energie besparen en voldoen aan Wet- & Regelgeving

Ontbijtsessie: Snel en Effectief Energie besparen en Voldoen aan Wet- & Regelgeving

Verbruikt jouw bedrijf jaarlijks meer dan 50.000 kilowattuur elektriciteit of 25.000 kubieke meter aardgas? Dan ben je verplicht voor 1 juli 2019 aan de overheid te melden welke energiebesparende maatregelen je hebt uitgevoerd. CNF heeft een gratis wetgevingstool ontwikkeld die je snel en effectief inzicht geeft in jouw energiebesparingsacties en hoe je kan voldoen aan de informatieplicht energiebesparing van RVO: klimaatgerust.nl.

Elk bedrijf is wettelijk verplicht energiebesparende maatregelen te nemen met een terugverdientijd van vijf jaar of minder. Dit staat in de Wet milieubeheer uit 1993. Hierbij komt nog de genoemde plicht tot rapporteren, de informatieplicht energiebesparing.

Het doel van deze plicht is dat bedrijven bewuster omgaan met energie. Dat kan al met simpele maatregelen, en voor een groot deel met een terugverdientijd van één tot twee jaar. Alle maatregelen kunnen in ieder geval binnen vijf jaar terugverdiend worden.

De ontbijtsessie voor winkeleigenaren, georganiseerd door de Climate Neutral Foundation, gaat in op deze informatieplicht. We bespreken wat je wel en niet moet doen, en helpen je op weg met de gratis wetgevingstool zodat je goed weet hoe je ervoor staat. Hierna kun je meteen aan de slag met je melding en kun je alvast je investeringen voor de komende vijf jaar plannen.

Ook zullen we de informatie van Energiefonds Utrecht presenteren over hun aantrekkelijke financieringsopties voor investeringen in energiebesparing.

Programma ontbijtsessie (60 min):
8:15 – 8:30 Inloop, pak een kop koffie en een broodje
8:30 – 8:40 Introductie Climate Neutral Foundation en informatieplicht energiebesparing (van RVO)
8:40 – 9:05 Uitleg wetgeving check voor snel en effectief inzicht
9:05 – 9:15 Energiefonds Utrecht: financieringsopties
9:15 – 9:30 Vragen uit het publiek

Aanmelden: Zie link hieronder
Wanneer: 20 juni 2019
Tijd: 08:30 – 09:30 uur
Locatie: Duurzame Week Kas, de Neude
Georganiseerd door: Climate Neutral Foundation
Meer informatie: klimaatgerust.nl