AGENDA

Zaterdag 6 november | 10:00 – 10:30

Opening – Het spits eraf met Bossche helden!

Om 10:00 uur is de opening van ons Duurzame Festival op locatie bij Bij Katrien. Dat iedereen een held kan zijn bewijzen de gedreven gasten die tijdens de opening aan tafel zitten. Je hoeft alleen maar te beginnen!

Mike van der Geld – Wethouder Duurzaamheid
Sinds 2018 is Mike van der Geld (31) wethouder duurzaamheid bij gemeente ‘s-Hertogenbosch. Hij was er dus jong bij! Er is nog veel te doen om als ‘s-Hertogenbosch in 2050 klimaatneutraal te zijn. Tegelijkertijd verandert het klimaat nog meer en de negatieve effecten (wateroverlast en hittestress) wil de gemeente zoveel mogelijk tegengaan. Dit doet ze door te investeren in energiebesparing van huizen en bedrijven, en de opwekking van duurzame energie. Ook zet ze in op verdere vergroening van onze omgeving.

Merijn Tinga – Plastic Soup Surfer
Als Plastic Soup Surfer onderneemt Merijn Tinga acties om aandacht te vragen voor de problemen die veroorzaakt worden door zwerfvuil. Hij voerde van 2016 tot 2020 met verschillende surf- en sup-expedities campagne voor de invoering van statiegeld op kleine plastic flesjes en blikjes. Ook liet hij een deurwaarder een ‘desbewustheidsexploot’ uitbrengen waarmee hij zwerfvuil veroorzakende bedrijven te spreken kreeg.

Cassandra Vughts – SPARK Makers Zone
Samenwerken om een visie tot leven te brengen en uit te voeren; daar krijgt Cassandra Vughts energie van. ‘Don’t be afraid to fail. Be afraid not to try’. Stap zo nu en dan uit je comfortzone, daar groei je van als mens. Dat was ook haar oproep tijdens de SPARK Challenge ‘Close The Loop’. Studenten en professionals werden uitgedaagd met een idee, design of oplossing te komen voor de circulaire economie. Wat kunnen we leren van de winnaars?

Het gesprek wordt geleid door duurzame dagvoorzitter Gert-Jan Jansen, met zijn side-kick Margit Végh (Directeur Stichting Duurzame Week).

 

Aanmelden:

Aanmelden niet nodig. Vol = vol

Prijs: Gratis
Wanneer: Zaterdag 6 november
Tijd: 10:00 – 10:30
Locatie: Bij Katrien, Schilderstraat 33
Doelgroep: Algemeen publiek
Programmapijler: Algemeen
Voertaal: Nederlands
Georganiseerd door: Duurzame Week
Meer informatie:
Locatie Bij Katrien

Voeg toe aan je agenda:
Download the ics/ical