AGENDA

vrijdag 9 oktober | 10:00 – 13:00

Jongeren ondernemen het nieuwe normaal

Het nieuwe normaal betekent in de ogen van jongeren van het ONE WORLD Citizens netwerk dat we anders moeten omgaan met de aarde én met elkaar. Bouw met ons mee aan het nieuwe normaal voor Den Bosch.

Dit start met onderwijs over duurzame thema’s en training in sociale ondernemendheid voor iedereen! Voor jeugd, jongeren én ouderen. Zo kan iedereen leren om zijn of haar bijdrage aan een duurzame samenleving te ontdekken en te ondernemen. Want alles leren over actuele, duurzame thema’s en je ondernemende vaardigheden ontwikkelen, is essentieel om duurzame verandering te realiseren.

In Den Bosch nemen jongeren hierin het voortouw en brengen daarbij gemeente, scholen, kennisinstellingen, bedrijven, organisaties, inwoners en andere partners samen om te werken aan de vier duurzaamheidsambities van de stad. Door deze samenwerking ontstaan nieuwe projecten en startups die heel concreet bijdragen aan lokale opgaven en praktische vraagstukken die gaan over het realiseren van een duurzaam woon- en leefklimaat in Den Bosch.

Bouw jij mee?

Voor deze co-creatie nodigen wij iedereen (gemeente, scholen, kennisinstellingen, bedrijven, organisaties, inwoners en andere partners) uit die wil bijdragen of al bijdraagt aan duurzame verandering in Den Bosch. Tijdens het programma maak je kennis met de community en onze werkwijze en kun je zelf ervaren hoe je vanuit een lokaal netwerk van partners en jongeren structureel kunt samenwerken aan duurzame ontwikkeling in de stad of binnen je organisatie. Er staan vier thema’s centraal:

1. Betaalbaar & Duurzaam Wonen
2. Online Onderwijs over Duurzame thema’s, door & voor Jongeren
3. Stad & Platteland verbonden voor Duurzame Ontwikkeling
4. Anders kijken naar Geld, Carrière & Succes

Bouw met ons mee aan het nieuwe normaal en meld je aan voor de co-creatie sessie tijdens het Duurzaam Weekend in Den Bosch op vrijdag 9 oktober 2020 van 10:00 tot 13:00 uur. Samen maken we meer impact! 

Programma

  • In 4 rondes van Ideeën delen naar Actieplan & 1e stappen naar Actie vanaf morgen;
  • Follow up in de maandelijkse OWC Global Goals Hub om Actieplannen uit te voeren en te implementeren;
  • Onze bijdrage aan het StadsManifest in December 2020.

Over ONE WORLD Citizens

ONE WORLD Citizens is een internationaal netwerk van jongeren, nieuwkomers en community leiders die lokaal én internationaal samenwerken aan het bereiken van de 17 Sustainable Development Goals (SDG’s) in 2030. In Den Bosch organiseren en ondernemen wij dit met onze OWC Jongerencommunity 24/7 online en maandelijks offline in de Global Goals Hub. 

Aanmelden:

Via [email protected] o.v.v. je naam, evt. naam organisatie, e-mailadres en aantal personen

Prijs: Gratis
Wanneer: vrijdag 9 oktober
Tijd: 10:00 – 13:00
Locatie: School voor de Toekomst, Vlijmenseweg 2, 5223 GW ‘s-Hertogenbosch
Doelgroep: Algemeen publiek
Programmapijler: Omgeving
Voertaal: Nederlands
Georganiseerd door: ONE WORLD Citizens, BrabantWonen, Gemeente ‘s Hertogenbosch, BuurtBinders en Broed
Meer informatie:
Website ONE WORLD Citizens

Voeg toe aan je agenda:
Download the ics/ical