PROGRAMMA

15 t/m 21 juni 2019 | 09.00 - 17.00

Afvalkunst: hoe gaan we om met ons afval?

Afvalkunst: hoe gaan we om met ons afval?

Hoe gaan we om met ons afval? Deze vraag staat centraal tijdens de Duurzame Week in de Metaal Kathedraal, waar kunstenares Janneke Kornet live kunst maakt van Utrechts straatafval dat in juni verzameld is tijdens een ‘plogging run’ door de Green Office van de Universiteit Utrecht. Met dit kunstwerk willen de Green Office, VIDIUS studentenunie en de Metaal Kathedraal bewustzijn creëren over hoe wij als samenleving omgaan met ons afval.

Plastic afval: waar gaat het heen?
Elk jaar produceren we als mensheid 311 miljoen ton nieuw plastic. De helft hiervan is gemaakt voor eenmalig gebruik en wordt dus direct daarna weggegooid. Per jaar eindigt ruim 8 miljoen ton plastic afval in de zee. Dat is meer dan 250 kilo plastic per seconde. Dit gaat jaarlijks ten koste van miljoenen dieren, omdat het plastic doorgaans niet afbreekbaar is of kan worden verteerd. Het plastic valt uit elkaar in heel kleine, giftige stukjes. Hierdoor ontstaat onder andere de veelbesproken ‘plastic soep’. Dit microplastic belandt vervolgens ook in ons eten en in ons lichaam.

Live-kunst: doe mee!
Bijdragen aan afvalkunst? Iedereen is uitgenodigd om tijdens de Duurzame Week langs te komen bij de Metaal Kathedraal om ‘mede-maker’ te zijn van het kunstwerk, of om gewoon even te komen kijken. Na de Duurzame Week wordt het kunstwerk nog twee maanden geëxposeerd in de Metaal Kathedraal.

Aanmelden: niet nodig
Wanneer: 15 t/m 21 juni
Tijd: 09.00 – 17.00 uur
Locatie: Metaal Kathedraal, Rijksstraatweg 20, Utrecht

Georganiseerd door: Green Office Universiteit Utrecht, VIDIUS studentenunie en Metaal
Kathedraal