PROGRAMMA

15 t/m 22 juni 2019

Festivalhart: In De Kas

Programma In de kas

Dompel je onder in de vijf duurzame thema’s in onze kas op de Neude! Voeding, consumptie, wonen, omgeving en reizen. Check met de tool van de Gemeente Utrecht of jouw tuin ‘waterproof’ is, doe de VR bril op en leer hoe je binnen mum van tijd je reisimpact verlaagt. Vergeet daarnaast niet om koffie te bestellen en leun achterover in bioscoopstoelen van Experience Centre ANNE. Van de koffie kweken we ook nog eens oesterzwammen. Enne, wil jij afvallen dit jaar? Vergeet dan niet om mee te doen aan onze afvalrace!

De Kas is alle dagen geopend van 10.00 – 23.00 uur en op vrijdag en zaterdag zelfs tot 01.00 uur.

In De Kas vind je een aantal doorlopende activiteiten en een groot aantal lezingen, met een silent disco koptelefoon. 

Doorlopend programma

Waterproof (doorlopend)
Steeds meer mensen kiezen voor een betegelde tuin terwijl het vaker en harder regent. Dat leidt tot wateroverlast bij heftige buien. Als jou tuin hoger ligt dan een ander heb je zelf misschien nergens last van, maar kan je overlast bij een ander veroorzaken. Bovendien zal je meer last van hitte hebben omdat stenen warmte vasthouden. Overdag weet je niet waar je het zoeken moet en ’s nachts lig je zelfs wakker van de hitte. Dan maar een airco kopen? Met groene tuinen en wijken zorgen we duurzaam voor ieders comfort ragen we bij aan een prettige, aantrekkelijke en koele omgeving waarin overlast door extreem weer een stuk minder kans heeft. Dus ‘draag je steentje bij’ en haal wat tegels eruit en stop er planten in!

Dichtbij is net zo mooi (doorlopend)
Reizen is fantastisch! Maar waarom tienduizenden kilometers vliegen voor een exotische droombestemming? Een vakantiebestemming dichtbij verkleint jouw impact op de wereld aanzienlijk. Maak het je gemakkelijk, kom in een vakantiestemming via een VR-experience. Daarna krijg je een indruk hoe ontzettend mooi dichtbij kan zijn!
Dit event wordt mede mogelijk gemaakt door Simon Sherwin en Raoul Postel (CreativeHubs).

Afval is niet vies (doorlopend)
Consumeren. We kunnen niet meer zonder. In onvoorstelbare hoeveelheden pompen we er elk jaar miljarden kilo’s grondstof doorheen. Nu is hier niet eens fundamenteel iets mis mee, als we maar iets beter zouden nadenken over hoe we deze grondstoffen in onze economie kunnen behouden. De stroming die zich hiermee bezighoudt, heet de circulaire economie. Onze overheden zetten nu een stap in de goede richting door het gescheiden inzamelen van onze afvalstromen, om er op deze manier weer een grondstof van te maken. De bedrijven die deze stromen verwerken, kunnen dat alleen op een goede manier doen als we onze afvalstromen netjes gescheiden aanleveren. Door middel van een arcadekast laten we je zien hoe je de afvalstromen in de goede richting stuurt.

Afval voor de één is grondstof voor de ander (doorlopend)
Voedsel is vaak niet duurzaam, vanwege de manier van productie, het watergebruik en het vele transport dat nodig is om het bij de gebruiker te krijgen. Gezond, duurzaam en lokaal voedsel hoeft niet ingewikkeld te zijn. In dit festivalhart laten we dat zien. Als je hier een kopje koffie bestelt, gebruiken we dat om oesterzwammen op te kweken. Vervolgens gebruiken we die oesterzwammen om bitterballen van te maken. Zo simpel kan het duurzaam produceren van voedsel zijn!

Ontmoet ANNE (doorlopend)
ANNE is een klein gebouw met een grote persoonlijke touch, vaak omschreven als een huiskamer. In het gebouw wordt interactie gecreëerd en toegepast omtrent duurzaam wonen. Voorbeelden hiervan zijn de technieken waar het gebouw vol mee zit en de meetings en vergaderingen die bij ANNE plaatsvinden. Deze week komt ANNE naar jou, op de Neude! Benieuwd wie ANNE is en wat we voor jou kunnen betekenen? Kom naar de bioscoopstoelen − een nieuw modulair en circulair concept − en laat je betoveren door de wondere wereld van duurzaam wonen!

Lezingen in de kas

Vanaf zaterdag 15 juni tot en met zaterdag 22 juni kun je in de Kas terecht voor een uitgebreid lezingenprogramma. Met een ‘silent disco’ koptelefoon luister je op ieder uur 15 minuten naar boeiende onderwerpen. Je hoeft je hiervoor niet van te voren aan te melden.
Hieronder vind je het programma van de lezingen. Meer uitleg over de lezingen staat op deze pagina. 

Datum Tijdstip Lezing
15 juni Ieder uur, van 14.00 - 17.15 Europa of niet, reisquiz
16 juni Ieder uur, van 14.00 - 17.15 Alles over Funghi Factory
16 juni van 19.00 - 19.15 Thijs Barkmeijer
16 juni van 20.00 - 20.15 Elisa (Bing Bang)
16 juni van 21.00 - 21.15 Iris van der Cingel (Iris plukt)
17 juni van 18.00 - 18.15 De Verborgen Impact (Jeanine Pothuizen)
17 juni van 19.00 - 19.15 Slim Wonen
17 juni van 20.00 - 20.15 Lekker in een potje (Dewi van de Waeter)
17 juni van 21.00 - 21.15 Petit & Jolie (Esther Keddeman)
18 juni Ieder uur, van 18.00 - 21.15 Europa of niet, reisquiz
19 juni Ieder uur, van 18.00 - 21.15 Afvalquiz
20 juni van 18.00 - 18.15 Watertafel (Michiel Rijsdijk)
20 juni van 20.00 - 20.15 Aesthenergy (Piet Hein Speel)
20 juni van 21.00 - 21.15 Vladislav Mazur (Cupbite)
21 juni van 16.30 - 17.00 Talkshow Van Selfie (Maarten Vink)
22 juni van 14.00 - 14.15 Skot (Ruben)
22 juni van 15.00 - 15.15 Tiny Forest (Maarten Bruns)
Aanmelden: niet nodig
Wanneer: 15 t/m 22 juni 2019
Tijd: alle festivaldagen geopend van 10.00 – 23.00 uur en op vrijdag en zaterdag tot 01.00 uur.


Bereikbaarheid: 
Ons paviljoen op de Neude is het middelpunt van het festival en zowel te voet, met de fiets en (openbaar) vervoer eenvoudig te bereiken. Denk aan het milieu en neem zoveel mogelijk de benenwagen of de fiets! Voor de meest actuele informatie omtrent wegwerkzaamheden kun je terecht op www.utrecht.nl/bereikbaar.

Bezoekadres: 
Neude, 3512 AD Utrecht

Met het Openbaar Vervoer

De Neude ligt op ongeveer 10 minuten loopafstand van het Centraal Station in Utrecht:
Loop in de stationshal naar uitgang Centrum, ga rechtdoor richting de Taxi standplaats en ga de roltrappen af. Sla rechtsaf richting Tivoli Vredenburg. Steek de Catharijnesingel over en vervolg je weg ongeveer 7 minuten rechtdoor langs Tivoli en de Oudegracht. Aan je rechterzijde bevindt zich de Neude.
Je kan ook kiezen om een stadsbus te nemen vanaf het busstation aan de Jaarbeurszijde en uit te stappen bij bushalte Neude. Voor meer reisinformatie kijk op http://9292.nl/ of routeplanner.utrecht.nl

Met de auto
Vanwege de (wisselende) werkzaamheden in en rondom Utrecht verwijzen wij je door naar de site van de Gemeente Utrecht voor de laatste up-to-date informatie. Op deze site vind je ook een routeplanner. Er zijn verschillende parkeergarages die op ongeveer 5-10 minuten lopen van de Neude liggen.

P+R
Een makkelijke manier om Utrecht met de auto te bereiken zonder parkeerproblemen is door je auto te parkeren bij één van de P+R locaties. Vanaf hier reis je snel, gemakkelijk én voordelig met de bus of de tram naar de binnenstad. Meer informatie over de dichtstbijzijnde P+R locatie vindt je op slimutrechtin.nl.