AGENDA

Zaterdag 10 oktober | 11:20 – 12:30

Q&A met Maurits Groen

Wat zijn de (ook financieel renderende!) top 100 oplossingen ter voorkoming van klimaatontwrichting? En: hoe zet je een duurzaam bedrijf op? Maurits Groen deelt zijn praktijkervaringen.

Tijdens deze Q&A beantwoordt Maurits Groen, groene pionier en duurzaam ondernemer, allerlei vragen. Onder meer over de film ‘2040’ en het boek ‘Drawdown’, die ingaan op klimaatoplossingen die er al zijn en investeringen die (nog) nodig zijn. De film zal hier ook een groot podium krijgen.

Hoe ziet de wereld eruit in 2040? De Australische filmmaker Damon Gameau laat dat zien in de film ‘2040 Join the Regeneration’. Voor zijn dochter van vier zocht hij uit welke klimaatoplossingen er nu al zijn en wat er gebeurt als we die uitvoeren. Het resultaat is een opwekkende film vol met voorbeelden waar letterlijk iedereen nú mee uit de voeten kan. Om die wereld ook daadwerkelijk te creëren.

Hetzelfde geldt voor het boek ‘Drawdown’, dat 100 klimaatoplossingen op een rij zet en berekent wat de CO2 impact is van die oplossingen en welke investeringen nodig zijn. Zowel de film ‘2040’ als het boek ‘Drawdown’ zijn naar Nederland gehaald door Maurits Groen. Het boek kan besteld worden via www.drawdown.nl en de film kan bekeken worden via www.climatecleanup.org/movie2040.

Maurits is onder andere bekend van de op zonne-energie werkende lamp WakaWaka en Kipster, de kippenboerderij waar rekening wordt gehouden met met mens, dier en milieu.

Aanmelden:

Deze Q&A met Maurits Groen is te volgen via een live stream vanaf onze Facebookpagina, ons YouTube-kanaal en deze website. Meld je aan via de aanmeldbutton om een herinnering met de livestreamlink in je mailbox te ontvangen.

Prijs: Gratis
Wanneer: Zaterdag 10 oktober
Tijd: 11:20 – 12:30
Locatie: Online
Doelgroep: Algemeen publiek
Programmapijler: Omgeving
Voertaal: Nederlands
Georganiseerd door: Duurzaam Weekend Den Bosch
Meer informatie:
website Maurits Groen

Voeg toe aan je agenda:
Download the ics/ical