AGENDA

Vrijdag 26 juni | 16:45-17:15

Regionale energiestrategieën: Hoe ligt de puzzel?

Terwijl legpuzzels in populariteit zijn gestegen tijdens de coronacrisis, zijn in de energiewereld veel experts achter de schermen bezig met een ontzettend complexe puzzel: de regionale energiestrategieën (RES)

In het klimaatakkoord staat hoe wij als Nederland de afspraken van het klimaatakkoord van Parijs gaan uitvoeren. Eén van die afspraken is dat 30 energieregio’s in Nederland onderzoeken waar en hoe het best duurzame elektriciteit op land opgewekt kan worden. Maar ook welke warmtebronnen te gebruiken zijn, zodat wijken en gebouwen van het aardgas af kunnen. Waar is ruimte en hoeveel ruimte is er? Zijn de locaties maatschappelijk gezien acceptabel en financieel haalbaar? In een Regionale Energiestrategie (RES) beschrijft elke energieregio zijn eigen keuzes. Deze kunnen dan worden beoordeeld op ambitie, haalbaarheid en impact op het elektriciteitsnet en maatschappelijk en bestuurlijk draagvlak. Een grote puzzel met uiteenlopende stakeholders, belangen en kaders. Het Nationaal Programma RES biedt regio’s ondersteuning bij het maken van de RES’en met kaders en handreikingen, leerbijeenkomsten en kennisproducten. 

Tijdens deze webinar gaat Marjon Bosman, programmamanager doelbereik bij het Nationaal Programma RES, dieper in op de vraag; hoe liggen de puzzelstukjes en hoe komt de puzzel af?

Deze sessie is te volgen via Zoom.

Aanmelden:

Aanmelden via ‘Meld je aan’ button of klik hier!

Prijs: gratis
Wanneer: Vrijdag 26 juni
Tijd: 16:45-17:15
Locatie: Online
Doelgroep: Professionals
Programmapijler: Energietransitie
Voertaal: Nederlands
Georganiseerd door: Duurzame Week en Nationaal RES programma
Meer informatie:
Website RES

Voeg toe aan je agenda:
Download the ics/ical