PROGRAMMA

22/06/2019 | 21:30 - 0:00

Solar Cinema: Youth Unstoppable

YOUTH UNSTOPPABLE: The Rise of the Global Youth Climate Movement

Plof zaterdag 22 juni lekker in een luie stoel voor een ontspannen bioscoopavondje! Onder de sterrenhemel bij Molen de Ster (tenzij het met bakken uit de hemel komt; dan verplaatsen we naar binnen) vertoont Solar Cinema de Canadese film Youth Unstoppable. Een film over de wereldwijde jongeren klimaatbeweging.

Over de film
Gefrustreerd door de passiviteit van machthebbers, komen jongeren uit alle hoeken van de wereld samen om aan te dringen op echte actie tegen klimaatverandering. De Canadese tiener en filmmaker Slater legde hun opkomst vanaf het begin vast. Terwijl Slater en haar vrienden persoonlijk groeien, groeit ook hun invloed op het wereldwijde klimaatdebat.

Over een periode van tien jaar vertelt Slater Jewell-Kemker het verhaal van een diverse groep jonge activisten die opkomen voor een groene, duurzame toekomst. Ze ontmoeten elkaar voor het eerst op de Jongeren Milieuconferentie van de G8 in Japan in 2008, als Slater vijftien jaar oud is. De jongeren ontwikkelen sterke ideeën over hoe we de aarde leefbaar kunnen houden, maar de besluitvormers lijken op een andere planeet te opereren. Met het gevoel te worden bekeken als circusaapjes, zien de tieners met groeiende frustratie hoe het de wereldleiders niet lukt om collectieve actie te ondernemen tegen klimaatverandering.

In de jaren daarna ontmoeten ze elkaar op klimaatconferenties over de hele wereld, waar ze de onderhandelaars aansporen tot fermere actie. Hun stemmen worden meer en meer gehoord. Tegelijkertijd probeert Slater haar plaats te vinden in de wereld van het activisme. Terwijl de beweging groeit, neemt ook de roep om radicalere acties toe. Youth unstoppable is een gepassioneerd portret van een hoopgevende beweging, met zowel verontrustende als adembenemende beelden van milieuvernietiging van Canada tot Nepal.

Over Solar Cinema
De Solar Cinema is een volledig op zonne-energie aangedreven mobiele bioscoop. De Solar Cinema bus is voorzien van zonnepanelen die overdag de accu’s opladen. ’s Avonds worden de accu’s gebruikt om de volledige filmvertoning van energie te voorzien. Meer informatie is te vinden op www.solarcinema.org.

Over Molen de Ster Utrecht
Stichting de Sterremolen is op 27 augustus 1988 opgericht om de herbouw van Houtzaagmolen de Ster aan het Utrechtse Molenpark te realiseren. Sinds de voltooiing van de herbouw in 1998 bevordert de Sterremolen de cultuurhistorische waarde van de houtzaagmolen met zaagdemonstraties, rondleidingen en culturele evenementen.

Aanmelden: zie link hieronder
Prijs: gratis
Wanneer: 22 juni 2019
Tijd: 21:30 – 0:00 uur
Locatie: Molen De Ster, Molenpark 3.
Georganiseerd door: Duurzame Week, Solar Cinema en Molen de Ster