AGENDA

dinsdag 23 juni | 16:00 – 16:45

Tovenaars, Profeten & de Toekomst van Voedsel

De wereldtovenaars zijn van mening dat wetenschap en technologie ons kunnen helpen onze weg uit de huidige klimaatcrisis te vinden. Profeten daarentegen neigen naar behoud en milieubewustzijn. Maar is het echt het een of het ander? Wat kunnen we van elk van deze perspectieven leren om ons wereldwijde voedselsysteem het best te ondersteunen?

Tijdens deze sessie gaan we in gesprek met een panel van fantastische sprekers die verschillende agrarische innovaties, zoals precisielandbouw en agroforestry, aan het licht zullen brengen. Samen gaan we nadenken over de mogelijkheden die zowel technologische als milieuvriendelijke oplossingen kunnen bieden. De discussie wordt geleid door Freek van der Pluijm, eigenaar van Re-Volt Advisory, facilitator en adviseur. Hij heeft meer dan tien jaar ervaring in het leiden van strategische interventies om duurzaamheid en verandering bij bedrijven, overheden en kennisinstellingen door te voeren.

Sprekers:

Bert Rijk is CEO van Aurea Imaging. Bert is op een biologische boerderij in Flevoland opgegroeid. Al op jonge leeftijd heeft hij geleerd om de resultaten van hard werken te oogsten. Sindsdien is hij mede-oprichter van Aurea Imaging, een hightechbedrijf dat operationele droneservices ontwikkelt op het gebied van precisielandbouw en drones. Hiermee kunnen bedrijven de efficiëntie, duurzaamheid en winstgevendheid verbeteren.

Marianne van Keep is Directeur Duurzaamheid at Verstegen Spices & Sauces. Als duurzaamheidsprofessional heeft Marianne Verstegen geholpen om een van de meest duurzame bedrijven van Nederland te worden (volgens Stichting Nederland CO2 Neutraal). Dit werd bereikt door het investeren in een CO2-neutrale organisatie en het implementeren van innovatieve landgebruikbeheersystemen zoals agroforestry.

Jon Woning is Biotechnoloog bij Except Integrated Sustainability. Jon is onderzoeker en heeft sterke affiniteit met het snijpunt van biologische systemen en toegepaste technologie. Deze passie zet hem ertoe aan om nieuwe en creatieve uitdagingen en kansen te zoeken om een rol te spelen bij het ontwerpen van innovatieve oplossingen aan de rand van de biotechnologische wetenschap.

Deze sessie is te volgen via een live stream vanaf onze Facebookpagina, ons YouTube-kanaal en de website

Dit is een plenaire sessie die uitmondt in twee deelsessies: Future Fit Voedselproductie en PixelFarming.

Aanmelden:

Aanmelden via ‘Meld je aan’ button of klik hier!

Prijs: Gratis
Wanneer: dinsdag 23 juni
Tijd: 16:00 – 16:45
Locatie: Online
Doelgroep: Professionals
Programmapijler: Agrifood
Voertaal: Nederlands
Georganiseerd door: Duurzame Week
Meer informatie:
website Aurea Imaging: https://www.aureaimaging.com/nl/home-nederlands/ website Verstegen: https://verstegen.eu/ website Except Integrated Sustainability: http://www.except.nl/nl/

Voeg toe aan je agenda:
Download the ics/ical