AGENDA

Donderdag 24 september | 15.00-16.30

Doe mee met de Utrecht challenges – Water & Functioneel Groen

Hoe gaat het met de stad Utrecht op het gebied van wateropvang en functioneel groen? Waar zijn de uitdagingen en wat zijn mogelijke oplossingen?  Tijdens deze sessie worden twee casussen gepresenteerd. Het publiek kan actief meedenken en oplossingen aan te dragen voor verbeteringen. 

Isle Utilities en Except Integrated Sustainability pakken twee specifieke uitdagingen op het thema ‘water en functioneel groen’ en zoeken met jou in deze sessie naar oplossingen. De uitkomsten van de sessie worden vervolgens aan de gemeente aangeboden. 

Hoe krijgen we de waterbalans van Utrecht op orde?
Sproeiverboden, korter douchen en geen badjes meer in de tuin. Paniek in Nederland, ook in Utrecht. Wij als waterland verliezen de controle en moeten zaken anders doen, op vele niveau’s. Regenwater stroomt via de dakgoot en de stoep nog steeds vaak naar het riool. Het is lastig in een drukke stedelijke omgeving snel verbeteringen aan te brengen. Echter, in veel andere steden, binnen en buiten Nederland, schieten veel slimme initiatieven de grond uit.

Hoe maken we het groen in Utrecht functioneel gezond?
Als een stad met de juiste inpassing van groen is ingericht, heeft dit een multifunctioneel effect op de beleving en vormt het een gezond stedelijk ecosysteem. Een stad die gezondheidsvoordelen heeft voor de bewoners. Groen draagt namelijk bij aan het absorberen van geluid voor gezonde akoestiek, vangt fijnstof af, gaat hittestress tegen, breekt de wind, zorgt voor regenwater retentie, houd een ecosysteem in stand en brengt geluk door het visuele aspect. Utrecht is nog niet zo’n stad, en haar groen mag dus ambitieuzer.

Denk mee, kom met ideeën en draag bij aan een advies aan de gemeente Utrecht om de stad te verbeteren!

Aanmelden:

Aanmelden via de aanmeldbutton

Prijs: Gratis
Wanneer: Donderdag 24 september
Tijd: 15.00-16.30
Locatie: Online via Zoom
Doelgroep: Algemeen publiek
Programmapijler: Klimaatadaptatie
Voertaal: Nederlands
Georganiseerd door: Utrecht Community (UCo) ism Isle Management & Except Integrated Sustainability
Meer informatie:

Voeg toe aan je agenda:
Download the ics/ical