AGENDA

Zaterdag 10 juli | 13:00 – 14:00

Utrecht Plandelt!

Plandelen is wandelen en plastic troep oprapen. Iedereen kan het: peuter, puber, pensionado en alles daartussen. Solo, met je gezin, vrienden of buren. Sluit je aan bij het groeiende groene leger van de enige echte Utrechtse superheld Plandelman!

Plandelman zoekt Utrechtse opruimhelden! Om samen de strijd aan te binden tegen het zwerfafval en een (grijp)stokje te steken voor de pest die plastic soep heet. Want in bijna al het zwerfvuil zit plastic, tot aan blikjes en sigarettenpeuken toe.

Omdat 10 juli ook Nationale Peukmeuk is, transformeert Plandelman zich op de Neude voor de gelegenheid tot PeukenPlandelman. Want één sigarettenfilter bestaat voor tweederde uit plastic en kan 8 liter (!) water vervuilen. Wie dus liters Utrechts water wil redden van gif en microplastics kan zich bij hem aansluiten, want hoe meer zielen, hoe meer peuken. Handig als je zelf handschoen en eventueel pincet meeneemt.

Uiteraard is er ook gelegenheid om ‘ouderwets’ te plandelen, voor iedereen die graag een blikje, builtje, flesje of snoepwikkel meepikt. Vuilniszakken regel ik, deelnemers hoeven alleen een opgeruimd humeur mee te nemen. En het liefst ook een eigen afvalgrijper of handschoen.

Het standbeeld van de Denkende Haas tegenover de Neude is het verzamelpunt. Op het festivalhart op de Neude kun je ook een knijper en afvalzak halen waarmee je direct aan de slag kunt. Wie liever zijn eigen straatje schoonveegt: ook de diverse Plandel-hubs in verschillende Utrechtse wijken doen vandaag mee, van Zuilen tot Terwijde. Aan het eind van het evenement gaan we tellen hoeveel volle zakken we in een uurtje bij elkaar hebben geplandeld.

Ben je een newbie op plandel-vlak, laat je dan inspireren door de handige tips en verhalen van andere opruimhelden op www.plandelen.nl. Daar vind je ook een overzicht van de diverse wijkiniatieven.

Over Plandelman

Plandelman is optimistischer dan Superman, beter dan Batman en groener dan de Hulk. Maar ook in jou schuilt zo’n opruimheld. Durf jij jouw krachten voor het goede en het groene in te zetten?

Aanmelden:

Tijdens het Duurzame Weekend kun je plandelen op De Neude of in een van de hubs Lunetten, Zuilen, Wolvenburcht, Terwijde of Vleuten. Neem via de website contact op met de Plandelman. Die koppelt je dan aan de wijkbeheerder.

Prijs: Gratis
Wanneer: Zaterdag 10 juli
Tijd: 13:00 – 14:00
Locatie: Peukenplandeling bij de Denkende Haas op de Neude, plandelen op diverse locaties in heel Utrecht
Doelgroep: Algemeen publiek
Programmapijler: Omgeving
Voertaal: Nederlands
Georganiseerd door: Duurzame Week
Meer informatie:

Voeg toe aan je agenda:
Download the ics/ical