AGENDA

15/10/2019 | 19.30 - 22:30

Verduurzamen, hoe dan?! #2

Verduurzamen, hoe dan?! #2 Plantaardig eten

Je wilt duurzamer en bewuster leven. Tof, maar kun je de nodige inspiratie wel gebruiken? De Kargadoor en het Milieucentrum Utrecht slaan in oktober de handen ineen om je een handje te helpen. Verduurzamen, hoe dan?!

Volgens het Voedingscentrum vraagt de productie van eten veel van onze aarde. “Voedsel is verantwoordelijk voor 20 tot 35% van de uitstoot van alle broeikasgassen. Meer dan de helft daarvan komt van vlees en zuivel. Eten produceren kost ook veel water en er gaat bos en natuur verloren. Bovendien is er vervuiling door mest. Door minder vlees en zuivel te nemen help je het milieu”.

Vegetarisch of veganistisch eten kan dus de oplossing zijn als je duurzamer wilt leven! Misschien wil je heel graag maar heb je geen idee hoe je moet beginnen! Waar moet je op letten, welke recepten zijn makkelijk te maken en hoe vervang je vlees nou duurzaam? Tijdens deze avond geven we je inspiratie om meer plantaardig te leven. Met spreker Rymke Wiersma!

Een panel van vijf ervaren vegans neemt je vervolgens mee in ‘Plantaardig Eten’ en laat zien hoe je een verantwoorde, plantaardige keuze kunt maken. Daarnaast kun je al je vragen stellen en is er ruimte om onderling ervaringen uit te wisselen.

Aanmelden:  niet nodig
Prijs: gratis
Wanneer: dinsdag 15 oktober
Tijd: 19:30 – 22:30 uur
Locatie: De Kargadoor, Oudegracht 36, Utrecht
Georganiseerd door: De Kargadoor en Milieucentrum Utrecht
Meer informatie: website De Kargadoor