AGENDA

Zaterdag 10 juli | 15:30 – 16:30

Vergroen Je Vrienden en Familie

Krijg je vrienden en familie mee! Hoe overtuig je ze dat duurzaamheid belangrijk is? Waarom kan het moeilijk zijn? En hoe benader je deze gesprekken? Doe praktische ideeën in deze sessie. Maak van die kritische oom een duurzame held!

Je bent erg enthousiast over duurzaamheid en je doet je best om duurzame keuzes te maken. Dan voel je je misschien wel eens teleurgesteld en gefrustreerd als een goede vriend je vertelt over al zijn nieuw gekochte aanwinsten. Of over zijn aanstaande reis naar Thailand. Deze sessie is voor iedereen die gesprekken over het klimaat leuk wil houden. En hopelijk ook nog iemand kan inspireren.

Tijdens deze sessie leer je theorieën uit de klimaatpsychologie. Waarom nemen mensen die weten dat klimaatverandering bestaat, nog steeds massaal niet-duurzame beslissingen? Je leert methoden om deze gesprekken te benaderen.

Met inzichten en discussie leer je suggesties en methoden om met je familie, vrienden en buren over duurzaamheid te praten. Help ze te begrijpen waarom het belangrijk voor je is. En waarom ze mee zouden doen.

Over Sara Wortelboer en Isabel van Schie

Deze sessie wordt begeleid door Sara Wortelboer en Isabel van Schie.

Sara is klimaatpsycholoog, communicatieadviseur en oprichter van Klimaatpsychologie.com. Klimaatpsychologie.com biedt positieve en uitnodigende informatie. Moeilijke gevoelens worden niet ontkend, maar ingezet voor een mooiere wereld. 

Isabel van Schie werkt als gezondheidszorgpsycholoog bij een psychologenpraktijk in Amsterdam. Als klimaatcoach bij Stichting KlimaatGesprekken werkt ze met anderen om klimaatvriendelijke keuzes het nieuwe normaal te maken.

Aanmelden:

Aanmelden via de aanmeldbutton

Prijs: Gratis
Wanneer: Zaterdag 10 juli
Tijd: 15:30 – 16:30
Locatie: Stayokay, Neude 5 Utrecht
Doelgroep: Algemeen publiek
Programmapijler: Klimaatpsychologie
Voertaal: Nederlands
Georganiseerd door: Duurzame Week, Sara Wortelboer en Isabel van Schie
Meer informatie:

Voeg toe aan je agenda:
Download the ics/ical