AGENDA

Zondag 21 juni | 20:00-21:00

Regeneratief consumeren voor jezelf en de ander + pubquiz

Wat heeft de olijfolie in je salade te maken met de bosbranden op Sicilië? Wat heeft je theekeuze te maken met het aantal vlinders in je achtertuin? En hoe verminder je met je tussendoortje CO2-emissies? We willen allemaal gezonde en duurzame voedingskeuzes maken, maar wat weet je van de impact op de natuur en op de levensomstandigheden van alle betrokkenen in de voedselketen? De sociale ondernemingen il circolo, ptthee en SUNT zullen met verrassende verhalen deze samenhang zichtbaar maken en samen met Future Food Utrecht mogelijkheden voorstellen om bewuster te kiezen. Daarnaast kun je met onze pubquiz je kennis over de samenhang van gezondheid, duurzaamheid en eerlijke voedselketens testen en maak je kans op een regeneratieve cadeaubox.

In de voedselketen van de toekomst zal niet efficiëntie, maar de gezondheid van het hele systeem van de consument, producent en natuur centraal staan. Met onze voedingskeuzes hebben we invloed op zowel onze eigen gezondheid als die van het ecosysteem en uiteindelijk ook op het sociale systeem en de stabiliteit van onze globale maatschappij. Een derde van al het voedsel dat geproduceerd wordt, belandt bij het afval. Dit staat gelijk aan zo’n 1,3 miljard ton voedsel en 3,3 ton CO2 emissies.

De huidige focus op efficiëntie en lage prijzen leidt tot massaproductie die geen rekening houdt met de impact op mens en natuur. De prijsdruk maakt het voor boeren met aandacht voor kwaliteit en duurzaamheid vaak moeilijk om financieel rond te komen. Als we bewuster zijn van de gevolgen van ons koopgedrag, kunnen we daarmee bijdragen aan een veerkrachtige, duurzame samenleving, gebaseerd op coöperatie tussen mensen en tussen mens en natuur. Zo staan we sterk in tijden van crisis. 

Teams voor de pubquiz worden ter plekke willekeurig samengesteld, je hoeft dus niet als team in te schrijven als je kans wil maken op een leuke cadeaubox met producten van onder andere  il circolo, ptthee en SUNT.

Deze sessie is te volgen via een live stream vanaf onze Facebookpagina, ons YouTube-kanaal en de website

 

 

Aanmelden:

Aanmelden niet nodig

Prijs: Gratis
Wanneer: Zondag 21 juni
Tijd: 20:00-21:00
Locatie: Online
Doelgroep: Algemeen publiek
Programmapijler: Voeding
Voertaal: Nederlands
Georganiseerd door: Duurzame Week en Il Circolo
Meer informatie:
Website Il Circolo

Voeg toe aan je agenda:
Download the ics/ical