AGENDA

donderdag 30 april | 14.00 – 15.00

Webinar waterstof

We weten inmiddels allemaal dat natuurlijke grondstoffen en fossiele energiebronnen niet onuitputtelijk zijn. Waterstof, zeker als dit gemaakt is van fossielvrije energie, is net als groene stroom een schoon alternatief voor aardgas en een ‘range extender’ voor elektrische voertuigen. Maar hoe werkt waterstof en wat zijn de voor- en nadelen? Hoe zit het met de kosten? En hoe doorbreken we de kip-en-het-ei-situatie van het ontbreken van auto’s en tankstations? Wat speelt er in andere gemeenten en wat zijn de kansen voor Woerden?

Deze vragen staan centraal in ons webinar op donderdag 30 april om 14:00 uur waar we ondernemers in de regio Groene Hart/Woerden oproepen om mee te denken en misschien wel mee te doén met een initiatief om te komen tot een waterstoftankstation met waterstofproductie-unit in Woerden. Dit webinar vervangt de oorspronkelijk geplande bijeenkomst in Woerden van 26 maart jl die vanwege de coronacrisis niet kon doorgaan.

Programma
Het programma start om 14:00 uur en ziet er uit als volgt:

  • Business case van lokale waterstofproductie door Lennart van der Burg – TNO
  • Waterstofprogramma regio Utrecht: H2U, door Bert Strijker – ECUB
  • Stimuleren van waterstofmobiliteit – ervaringen in Arnhem/Gelderland door Heidi van Woudenberg – KplusV
  • Systeem voor het ontzorgen van ondernemers met waterstofvraagstukken: de kracht van doen! door Wim Peels – Twinning Energy
  • Fiscale mogelijkheden voor bedrijven in relatie tot waterstof: H2Pioniers door Cor bij de Weg – EJP Accountants en Adviseurs

De presentatie van het webinar wordt verzorgd door Yolanda Ledoux, programmamanager Platform Groene Hart Werkt in samenwerking met Henk van Os en Ad Benschop, D!vers Woerden.

Aanmelden:

aanmelden via aanmeldbutton

Prijs: Gratis
Wanneer: donderdag 30 april
Tijd: 14.00 – 15.00
Locatie: Online
Doelgroep: Professionals
Programmapijler: Energietransitie
Voertaal: Nederlands
Georganiseerd door: Groene Hart Werkt!
Meer informatie:
Meer info

Voeg toe aan je agenda:
Download the ics/ical