Update: het event wordt verplaatst naar een later moment i.v.m. de huidige Covid-19 maatregelen.
De duurzame maand december draait om Voeding & Agrifood. Met de feestdagen wil je natuurlijk niets liever dan een heerlijk diner klaarmaken (of opeten), maar het is wel fijn als dat op een zo duurzaam mogelijke manier kan.
Daarom verzorgt het team van Sustainable Impact een live kookworkshop, waarin ze fantastische inspiratie geven voor een circulaire feestmaaltijd. Klinkt moeilijk? Nee hoor! Juist laagdrempelig en goed te doen. Bovendien een goede stok achter de deur om enkele echte, lokale Utrechtse adressen af te gaan voor je verse ingrediënten. Samen bereiden we een makkelijk te volgen maaltijd en geven we tips over hoe je ecologisch lekker kan koken. Weetjes hoe je slim inkoopt, conserveert en zo min mogelijk weggoot. Zero waste!
We gaan koken volgens de principes van de Circular Chefs. Wat houdt dat in?
- Plantaardig(er)
- Lokaal! Minder voedselkilometers
- Seizoensgebonden – met de juiste kennis kun je àlles lekker maken. Ook winterkost!
- Gebruik wat er is! Denk aan buitenbeentjes, vergeten (koelkast)ingrediënten of meerjarige planten
- Slimme conserveringstechnieken. Houd je ingrediënten langer goed!
Een bonus tijdens het koken: je krijgt de beste tips voor leuke Corona-uitjes! Fietsen over de heuvelrug en eitjes halen bij de boer, appels plukken bij de boomgaarden in Amelisweerd of Winterpostelijn proeven in de moestuin van Kasteel de Haar. Genoeg te doen! En natuurlijk samen koken én samen natafelen. Wel zo gezellig en feestelijk in deze tijd.