AGENDA

zaterdag 6 november | 14:00 – 15:00

Workshop duurzaam beleggen

Beleggen is het nieuwe sparen. Maar hoe start je met beleggen? En hoe zorg je dat jouw geld terecht komt bij bedrijven die een positieve impact hebben op de wereld – liefst met een goed rendement? Stap 1: volg deze workshop duurzaam beleggen!

Levert sparen nog wel wat op? Hoe betaal ik straks mijn studiefinanciering af? Kan ik naast mijn werk nog bijverdienen? Veel mensen stappen over van sparen naar beleggen. Het jaar 2020 brak alle records: er kwamen meer dan 160.000 beleggers bij in Nederland. De meesten daarvan zijn jonger dan 35. Niet iedereen realiseert zich dat je met beleggen ook een positieve impact kan maken op de wereld. Tenminste, als je besluit dat je dat duurzaam doet.

Bij duurzaam beleggen kijk je naast financieel rendement ook naar de toegevoegde waarde van je investering op mens en milieu. Verdien je dan ook minder? Dat hoeft helemaal niet. Sterker nog, in sommige gevallen levert het zelfs meer op. Een voorbeeld: je steekt je geld in een kledingfabriek die veel winst maakt. Maar na een paar jaar blijkt dat men zich daar schuldig maakt aan kinderarbeid. Wat gebeurt er dan met de waarde van je aandelen, denk je? Traditioneel investeren gaat vaak om rendement op de korte termijn, maar duurzaam investeren kan zeker op de lange termijn meer opleveren – niet alleen voor jezelf, maar voor iedereen.

In deze workshop leer je van de Vereniging van Beleggers voor Duurzame Ontwikkeling (VBDO) en Triodos Bank de basis van beleggen en waar je aan moet denken als je dit duurzaam wilt doen. Denk je er dus over te gaan beleggen of ben je er net mee begonnen? Dan is deze workshop voor jou bedoeld.

Aanmelden:

Aanmelden via de aanmeldbutton

Prijs: Gratis
Wanneer: zaterdag 6 november
Tijd: 14:00 – 15:00
Locatie: Bij Katrien, Schilderstraat 33 Den Bosch
Doelgroep: Algemeen publiek
Programmapijler: Algemeen
Voertaal: Nederlands
Georganiseerd door: Duurzame Week
Meer informatie:
Website VBDO

Voeg toe aan je agenda:
Download the ics/ical