AGENDA

Zondag 11 juli | 13:00 – 14:00

Workshop Duurzame Geveltuin

Van saaie stoep naar duurzame gevel met Groene Gevels! In deze workshop leer je hoe je makkelijk en efficiënt een duurzame geveltuin aanlegt. Daarnaast beantwoordt een bioloog al je vragen over planten en dieren.

Met een duurzame geveltuin verander je de saaie stoep voor je huis in een groene oase waar planten en dieren zich thuis voelen. En zo’n geveltuin is ook nog eens klimaatproof: het brengt verkoeling tijdens hete dagen en het helpt tegen verdroging. Leg dus een duurzame geveltuin aan! Tijdens deze workshop, in de vorm van een interactieve presentatie, legt Groene Gevels uit hoe je dat kunt aanpakken.

Een van de oprichters van Groene Gevels beantwoordt samen met een bioloog al je vragen. In deze workshop leer je over de voordelen van een geveltuintje, voor zowel de dieren in de stad als voor jezelf en je medemens. Bovendien leer je hoe je met een duidelijk stappenplan makkelijk en efficiënt een geveltuin aanlegt. Welke planten zijn geschikt? Welke partijen zijn bij de aanleg betrokken? En welke stappen je moet doorlopen?

Over Groene Gevels

Groene Gevels is een startup van Enactus Utrecht. De missie van Groene Gevels is om steden te vergroenen en de biodiversiteit te vergroten. Dat willen ze bereiken met de aanleg van duurzame geveltuintjes.

Aanmelden:

Aanmelden via de aanmeldbutton

Prijs: Gratis
Wanneer: Zondag 11 juli
Tijd: 13:00 – 14:00
Locatie: Stadsboerderij Griftsteede, Van Swindenstraat 129 Utrecht
Doelgroep: Algemeen publiek
Programmapijler: Omgeving
Voertaal: Nederlands
Georganiseerd door: Duurzame Week en Groene Gevels
Meer informatie:

Voeg toe aan je agenda:
Download the ics/ical