AGENDA

Zaterdag 10 juli | 14:00 – 15:00

Workshop Duurzame Koffie

Ben je een echte koffieleut, maar maak je je zorgen over de impact die de koffieteelt heeft op de mens en de planeet? Geef je dan op voor de workshop Duurzame Koffie en leer alles over duurzaam koffie drinken!

Wist je dat wij Nederlanders behoren tot de grootste koffiedrinkers ter wereld? Voor de meesten van ons is koffie een vaste onderdeel van de ochtendroutine. Naast alle positieve eigenschappen zit er ook een donkere kant aan deze drank: de koffieproductie en koffiehandel staan onder grote druk door het veranderende klimaat en de lage koffieprijzen. 

Hoe kun je het dan wél goed doen? Tijdens het Duurzame Weekend organiseert Bregje Debben, eigenaar van De Koffieschool, een workshop waarin je alle ins en outs van duurzame koffie leert. Lekker en goed voor mens en wereld! 

Ben jij een koffieliefhebber? En wil je dat jijzelf en de volgende generatie over 50 jaar nog koffie kunnen drinken? Bij deze workshop leer je wat je nodig hebt om de toekomst van koffie veilig te stellen. Tijdens de workshop ontvang je een koffiepakketje dat je daarbij gebruikt. De restjes kun je mee naar huis nemen. Niet meedoen aan de workshop maar wel duurzame koffie drinken? Breng dan een bezoek aan onze markt op Eilandsteede op 11 juli!

Over de Koffieschool

De Koffieschool in Utrecht organiseert verschillende cursussen en workshops voor de professionele én thuisbarista. Daarin komt onder andere het maken van duurzame keuzes aan bod. Bregje Deben, eigenaar van de Koffieschool, heeft er zelfs een boek over geschreven: De prijs van mijn koffie.

Aanmelden:

Aanmelden via de aanmeldbutton

Prijs: €10,00
Wanneer: Zaterdag 10 juli
Tijd: 14:00 – 15:00
Locatie: Stayokay, Neude 5 Utrecht
Doelgroep: Algemeen publiek
Programmapijler: Voeding
Voertaal: Nederlands
Georganiseerd door: Duurzame Week en De Koffieschool
Meer informatie:

Voeg toe aan je agenda:
Download the ics/ical