AGENDA

Zondag 11 juli | 13:00 – 14:30

Workshop Guerrilla Geveltuinen

Vergroen je straat! Leg samen met je buren onder begeleiding van Guerrilla Gardeners een geveltuin aan. De makkelijkste manier om je straat groen te maken, dus wippen die tegels! Doe mee aan de workshop Guerrilla Geveltuinen!

Het aanleggen van een geveltuin is de makkelijkste actie om mee te starten als je meer groen in je straat wilt. Een geveltuin is een smalle tuin met de diepte van één stoeptegel, aangelegd langs de gevel.

Maak van jouw grijze straat een groene straat tijdens de workshop Guerilla Geveltuinen. Onder begeleiding van Guerilla Gardeners NL ga je aan de slag. Je krijgt een introductie met achtergronden over het nut van buurtgroen voor biodiversiteit. Daarnaast leer je de basisprincipes van het aanleggen van een geveltuin. Daarna ga je zelf de tuin aanleggen. Learning by doing!

We bieden één Utrechtse straat de kans om mee te doen aan deze workshop. Gaan jij en jouw buren aan de slag? Mail naar [email protected]. Dan bespreken we of we met onze workshop naar jou toe komen.

Ook voor enkele losse deelnemers is plek. Je kijkt met de bewoners mee en neemt deze kennis en handvatten mee ‘naar huis’, naar je eigen straat. Mail naar [email protected] om je aan te melden.

Deelname aan  de workshop is gratis. Er wordt gebruik gemaakt van eigen gereedschap. Voorafgaande aan de workshop krijg je een lijstje met de tools je nodig hebt. Dat is basisgereedschap dat de meeste mensen in huis hebben. Compost en planten zijn voor eigen rekening. De overtollige tegels kunnen opgehaald worden door de tegelophaalservice van de gemeente Utrecht. 

Er is een maximum aantal deelnemers, daarom is aanmelden verplicht.

Aanmelden:

Aanmelden via mail naar [email protected]. Je kunt je aanmelden als Utrechtse straat of als losse deelnemer.

Prijs: Deelname is gratis. Compost en planten zijn voor eigen rekening.
Wanneer: Zondag 11 juli
Tijd: 13:00 – 14:30
Locatie: Afhankelijk van de inschrijvingen
Doelgroep: Algemeen publiek
Programmapijler: Omgeving
Voertaal: Nederlands
Georganiseerd door: Duurzame Week en Guerilla Gardeners NL
Meer informatie:

Voeg toe aan je agenda:
Download the ics/ical