Utrecht Duurzaam 2018

Wie gaat er vandoor

met het circulair compliment?!

Inschrijving is gesloten!

Verdient jouw Utrechts initiatief een Circulair Compliment van onze jury?
Meld je aan en maak kans op €1.500,-!

 

Gemeente Utrecht en Duurzame Week werken samen aan een duurzame, gezonde en hernieuwbare stad. Tijdens de Duurzame Week lichten we lokale initiatieven van enthousiaste burgers, ondernemers en bedrijven die hieraan bijdragen uit. Dit jaar doen we dat door uitreiking van een ‘Circulair Compliment’ aan initiatieven die zich richten op circulariteit.

 

Ben jij iemand of ken jij iemand die oude producten een nieuw leven geeft, dé oplossing heeft voor de plastic soep of op een andere ludieke manier helpt om afval uit de stad te weren? Die weet hoe je grondstoffen en materialen slim en hoogwaardig kunt hergebruiken?

De inschrijvingen worden beoordeeld op mate van impact, toepas- en opschaalbaarheid. Hoe maak jij je buren, vrienden en familie enthousiast?

 

Inschrijven kan tot 10 oktober.

Ingeschreven, en dan?

Het Circulair Compliment bestaat uit een winnaarsbeker en een cheque ter waarde van €1.500,-. Deze prijs wordt mede mogelijk gemaakt door AMEV en de gemeente Utrecht. Daarnaast krijgt elke genomineerde een videoportret van zijn initiatief, gemaakt door Start the Future en VanSelfie.

 

Na de sluitingsdatum van de inschrijving wordt bekendgemaakt welke vijf initiatieven het beste aan de criteria voldoen en zijn genomineerd. Ben je genomineerd? Er wordt een videoportret gemaakt waarin jij je initiatief presenteert.

 

Daarmee werf je online (bv. Facebook) stemmen van het publiek. Op 23 oktober zullen deze portretten worden vertoond en zullen de genomineerden zichzelf en hun initiatief met een pitch op het podium toelichten. De jury kiest de winnaar, mede op basis van de publieksstemmen, pitch en criteria.

 

Belangrijke data

  • 10 oktober: sluitingsdatum online inschrijving
  • 11 oktober: bekendmaking vijf nominaties
  • 13 oktober: draaidag videoportret genomineerden (houd deze dag vrij; we filmen bij ANNE)
  • 15 oktober: videoportretten online; start online promotie onder je eigen achterban
  • 23 oktober 18.45-20.00 u.: Circulair Pitch Podium in de speaker’s lounge van Climate Planet (gratis entree)

 

Tijdens de uitreiking worden de videoportretten getoond, presenteren de genomineerde hun initiatief en wordt het Circulair Compliment uitgereikt door juryvoorzitter wethouder Klaas Verschuure.

DW Awards 2017

Check de #DWA17 Aftermovie!