Klimaatgerust helpt bedrijven bij verduurzamen panden

Er is tegenwoordig veel aandacht voor duurzaamheid. En er wordt op dit gebied ook steeds meer verwacht van bedrijven. Maar hoe voldoe je aan deze verwachtingen? Hoe zet je als bedrijf realistische stappen zonder grote investeringen? Het is heel simpel als je kiest voor een klimaatcertificaat van Klimaatgerust. Verschillende winkels en horecagelegenheden in Utrecht laten zien dat het kan!

Wat is een Klimaatcertificaat?

De klimaatcertificaten van Klimaatgerust helpen iedere ondernemer, groot, klein, duurzame starter of expert, met energie besparen en het terugdringen van hun CO₂-emissies. De certificaateisen zijn realistisch en praktisch haalbaar voor iedere ondernemer. En ze sluiten aan bij een oplopend ambitieniveau: brons, zilver en goud. Afhankelijk van de mogelijkheden binnen het bedrijf kies je wat je wilt bereiken.

In het basiscertificaat staan besparingsacties die al binnen 1 à 2 jaar worden terugverdiend, de CO₂-reductie is dan vaak al meer dan 50% en bedrijven gaan minder uitgeven aan hun energierekening. Lukt het niet om meteen acties uit te voeren? Dat geeft niet: deelnemers hebben een jaar de tijd om de acties die bij het certificaat horen uit te voeren, en er zijn mogelijkheden voor financiering.

Aan de slag tijdens de Duurzame Week!

Met de deelnemende bedrijven van de Duurzame Week is Klimaatgerust aan de slag gegaan met het terugdringen van hun klimaatimpact. We laten zien dat veel Utrechtse ondernemers al goed op weg zijn. Op het gebied van verlichting, verwarming en koeling dragen zij al hun duurzame steentje bij. En door hun klimaatcertificaat krijgen zij hier ook erkenning voor van hun klanten en de gemeente!

Benieuwd geworden?

Wil jij ook eenvoudig energie besparen en je uitstoot terugdringen? Dat kan! Klimaatgerust komt bij jullie langs om te kijken welk certificaat bij jou past. Je ontvangt dan: (1) ons advies bij het nemen van de besparingsacties, (2) een certificaatsticker voor op je winkeldeur/ruit en (3) een vermelding op de Klimaatgerust-website. Tegelijkertijd blijf je op de hoogte van wettelijke eisen rondom energiebesparing die voor jouw bedrijf van belang zijn.

Vraag meer informatie of meld je aan voor een certificaat op klimaatgerust.nl.

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email