NK TEGELWIPPEN UTRECHT

Huidige stand

0
tegels gewipt

Doel

0
tegels wippen!

Van 30 maart tot en met 30 september vindt het NK Tegelwippen plaats waarin gemeenten door heel Nederland worden uitgedaagd om zoveel mogelijk tegels te gaan wippen onder de slogan ‘Heel Holland wipt!’. De Gemeente Utrecht, HDSR en Duurzame Week slaan de handen ineen om samen Utrecht zo veel mogelijk tegels te laten wippen. Wip je mee?

NK Tegelwippen: Wip je stad groener!

Het wordt steeds warmer en de regenbuien extremer, dat raakt ons allemaal. In een versteende stad blijft het lang warm en kan het regenwater maar lastig de grond in zakken. Groen verkoelt en neemt water op. We hebben dus meer groen nodig in de stad!

Ook jij kan helpen door je tuin te vergroenen en klimaatbestendig te maken. Zo maak je jouw leefomgeving groener, gezonder en leefbaarder. Hoe je dat doet? Door mee te doen aan het NK Tegelwippen.

MEEDOEN NK TEGELWIPPEN?

Hoe doe je mee met het NK Tegelwippen?

Het NK Tegelwippen is begonnen. Help jij mee om Utrecht te vergroenen door tegels te wippen? Mooi! Weet je niet zo goed waar je moet beginnen of wat je met die tegel moet? Geen probleem! We helpen je verder.

Lees verder »

TEGELWIP TIPS & TRICKS​

bijvriendelijke tuin

Verbeter de wereld met een bijvriendelijke tuin

Een bijvriendelijke tuin is een bloemrijke tuin. De bijen hebben het zwaar in versteende steden, maar wij inspireren je graag om jouw tuin bloemrijker, en dus bijvriendelijker te maken. Leer meer over de verschillende bijensoorten, de geschiedenis van de bij en hoe jij de bij kunt helpen in jouw tuin.

Lees verder »
bloemrijke tuin

Tegelwippen Thema juni: de bloemrijke tuin

Als je eenmaal een lading tegels hebt gewipt, staat niets je meer in de weg om al die vrijgemaakte ruimte naar eigen inzicht te vullen. In juni storten we ons dus vol overgave op de invulling van onze tuin: hoe bloemrijker hoe beter. We geven je deze maand volop praktische tips en tricks voor optimaal tuingeluk. Ready? Let’s do this!

Lees verder »

EVENTS NK TEGELWIPPEN UTRECHT

NIEUWS OVER HET NK TEGELWIPPEN

De week van de groene tuin

Met de start van het NK Tegelwippen gaat ook ‘De Week van de Groene Tuin’ van start. Dit is een initiatief van Stichting Steenbreek, NL Greenlabel, Tuinbranche Nederland, Milieu Centraal, de Tuinen van Appeltern en Branchevereniging VHG.

Lees verder »

Spread the word. Help mee om zoveel mogelijk Utrechters te bereiken. Meld je aan via [email protected] en ontvang maandelijks nieuwe content voor het NK Tegelwippen Utrecht. Bekijk hier de huidige communicatietoolkit.

Thema’s

Iedere maand koppelen we een thema aan het NK Tegelwippen Utrecht. Zo zit er voor iedere tuin een idee bij en kan iedereen meedoen om diens tuin én de stad te vergroenen. De thema’s zijn als volgt:
  • April: De maand van de watervriendelijke tuin
  • Mei: Geveltuintjes
  • Juni: Een bloemrijke tuin
  • Juli: Een hittebestendige tuin
  • Augustus: Op vakantie in je eigen tuin: Tuinesië!
  • September: Samen aan de slag in je tuin

Draagt jouw organisatie bij aan een van deze thema’s? Neem contact op zodat we samen content kunnen creëren om bewoners van Utrecht te inspireren. Stuur een e-mail naar [email protected]