NK TEGELWIPPEN UTRECHT

Huidige stand

0
tegels gewipt

Doel

0
tegels wippen!

Van 30 maart tot en met 30 september vindt het NK Tegelwippen plaats waarin gemeenten door heel Nederland worden uitgedaagd om zoveel mogelijk tegels te gaan wippen onder de slogan ‘Heel Holland wipt!’. De Gemeente Utrecht, HDSR en Duurzame Week slaan de handen ineen om samen Utrecht zo veel mogelijk tegels te laten wippen. Wip je mee?

NK Tegelwippen: Wip je stad groener!

Het wordt steeds warmer en de regenbuien extremer, dat raakt ons allemaal. In een versteende stad blijft het lang warm en kan het regenwater maar lastig de grond in zakken. Groen verkoelt en neemt water op. We hebben dus meer groen nodig in de stad!

Ook jij kan helpen door je tuin te vergroenen en klimaatbestendig te maken. Zo maak je jouw leefomgeving groener, gezonder en leefbaarder. Hoe je dat doet? Door mee te doen aan het NK Tegelwippen.

MEEDOEN NK TEGELWIPPEN?

Hoe doe je mee met het NK Tegelwippen?

Het NK Tegelwippen is begonnen. Help jij mee om Utrecht te vergroenen door tegels te wippen? Mooi! Weet je niet zo goed waar je moet beginnen of wat je met die tegel moet? Geen probleem! We helpen je verder.

Lees verder »

TEGELWIP TIPS & TRICKS​

geveltuin

Tegelwippen thema mei: Geveltuin

Groener, gezonder en gezelliger: een geveltuintje is een upgrade van je huis en je straat. Het fleurt niet alleen jouw directe omgeving op, ook kleine dieren en insecten zullen zich er meer thuis voelen. Het onttegelen van je tuin of stoep zorgt er ook voor dat water het riool niet overbelast. Bovendien is bewezen wat wij intuïtief al wisten: een groene leefomgeving is goed voor onze mentale gezondheid.

Lees verder »

5 keer planten voor in je geveltuin

Op zoek naar planten voor in je geveltuin? In samenwerking met stadsoase Steck schreven we een blog met 5 plantentips voor in je geveltuin. Zo kun je snel aan de slag met tegels wippen en je geveltuin meteen vullen met de juiste planten. Ook geven we je tips hoe je deze planten moet verzorgen.

Lees verder »

EVENTS NK TEGELWIPPEN UTRECHT

NIEUWS OVER HET NK TEGELWIPPEN

De week van de groene tuin

Met de start van het NK Tegelwippen gaat ook ‘De Week van de Groene Tuin’ van start. Dit is een initiatief van Stichting Steenbreek, NL Greenlabel, Tuinbranche Nederland, Milieu Centraal, de Tuinen van Appeltern en Branchevereniging VHG.

Lees verder »

Spread the word. Help mee om zoveel mogelijk Utrechters te bereiken. Meld je aan via [email protected] en ontvang maandelijks nieuwe content voor het NK Tegelwippen Utrecht. Bekijk hier de huidige communicatietoolkit.

Thema’s

Iedere maand koppelen we een thema aan het NK Tegelwippen Utrecht. Zo zit er voor iedere tuin een idee bij en kan iedereen meedoen om diens tuin én de stad te vergroenen. De thema’s zijn als volgt:
  • April: De maand van de watervriendelijke tuin
  • Mei: Geveltuintjes
  • Juni: Een bloemrijke tuin
  • Juli: Een hittebestendige tuin
  • Augustus: Op vakantie in je eigen tuin: Tuinesië!
  • September: Samen aan de slag in je tuin

Draagt jouw organisatie bij aan een van deze thema’s? Neem contact op zodat we samen content kunnen creëren om bewoners van Utrecht te inspireren. Stuur een e-mail naar [email protected]