OVER DW

Green up your life!

Duurzame Week wil heel Nederland vrolijk verduurzamen. Voor een mooie toekomst voor mens en planeet. Wil je thuis of op je werk aan de slag met duurzaamheid? En weet je niet goed waar je moet beginnen? Wij helpen je op weg met inspiratie en praktische tips.

Dit doen wij

Onze paradepaardjes zijn de jaarlijkse meerdaagse festivals in Utrecht en Den Bosch, ‘bekend van tv’. Het zijn de grootste duurzaamheidsfestivals van Nederland, met duizenden bezoekers – particulieren en professionals. En met een bruisend programma: BN’ers als Floortje Dessing en Dennis Storm op het podium, inspirerende lezingen en presentaties, interactieve sessies en workshops, entertainment en food. Een ideale broedplaats voor nieuwe ontmoetingen en samenwerkingen! 

Ook de rest van het jaar kun je op ons rekenen. We organiseren samen met onze partners Duurzame Maanden waarbij we telkens één thema uitlichten: circulaire economie, klimaatadaptatie of energietransitie. Wat is er dan zoal te doen?

  • We bieden do-it-sessies en duurzame challenges aan waarmee je direct aan de slag kunt. Leg een geveltuin aan voor je huis (weg met die stoeptegels!). En zet in de winter een week lang je thermostaat laag en trek een warme trui aan – als je durft!
  • Duurzame professionals die elkaar willen ontmoeten en van elkaar willen leren, kunnen onze inhoudelijke meet-ups bezoeken. Een fietsenplan voor je medewerkers opzetten, hoe doe je dat? En wat komt er kijken bij het verduurzamen van je bedrijfsruimte?
  • In de blogs op deze site vind je verdieping en praktische tips. Hoe wil Utrecht in de toekomst een bereikbare stad blijven en wat ga je daarvan merken? Hoe lok je bijen naar je tuin?

Dit zijn wij

Duurzame Week bestaat uit een gedreven kernteam en vele enthousiaste vrijwilligers. Samen werken we aan de organisatie, productie en communicatie van onze festivals en andere events. Ja, dat is hard werken! Kijk maar:

‘Dat kan ik ook!’

Top! Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Mail ons op [email protected].

Dit zijn onze partners

Heel Nederland verduurzamen doe je niet in je eentje. We zijn trots dat de volgende partners met hun kennis, diensten en faciliteiten willen bijdragen aan onze missie:

Lisanne van der KruisBuitendokters
Lees verder
“De thema's zijn erg informatief en de aanwezige sprekers/sponsoren e.d. hebben allen het hart op de juiste plek en kunnen daarmee ook een goed verhaal vertellen. Het programma is ook inspirerend en nodigt uit om te komen. Het is een verbindend programma ook voor de stad Utrecht.”
Kees van RengsPlennid
Lees verder
“Ik vind het goed dat Duurzame Week op een mooie en toegankelijke manier bewustwording creëert en informatie biedt over het allerbelangrijkste thema wat er momenteel is.”
Anne de JongBetter Places
Lees verder
“Duurzame Week zet duurzaamheid actief op de kaart zonder een al te hoog geitenwollensokken-gehalte.”
Lemke StaringGemeente Utrecht
Lees verder
“Wij doen mee aan Duurzame Week omdat dit een super goed bestaand initiatief is waarbij de gemeente, door aan te haken, haar duurzame plannen/projecten kenbaar kan maken.”
Dumky de WildeSustainer Homes
Lees verder
“Duurzaamheid zonder geitenwollen sokken. Praktisch en toegankelijk.”
Previous
Next

Ook partner worden?

Is jouw bedrijf of organisatie ook bezig met duurzaamheid? Word dan partner van Duurzame Week. Leuk voor ons en voor jou!

  • Je komt rechtstreeks in contact met mensen die hun leven willen vergroenen. Een kans om je doelgroep écht te ontmoeten.
  • Je wordt lid van onze partnerfamilie. Een laagdrempelige manier om van elkaar te leren en te ontdekken hoe je elkaars kennis en diensten kunt aanvullen.
  • Je laat aan een groot publiek zien hoe jouw organisatie zich inzet voor een groene toekomst. Een mooi podium voor je duurzame initiatieven.

Bij Duurzame Week gaan we natuurlijk voor een duurzame samenwerking met onze partners. Dat betekent: een samenwerking voor meerdere jaren, waarbij je als partner actief meedoet aan het organiseren en uitvoeren van onze activiteiten. Zo leer je ons, onze andere partners en onze bezoekers goed kennen. 

Klinkt goed? Meer weten? Neem contact op met een van onze partner-managers:

Klinkt goed, maar geen tijd? Doneren is ook lief!