Duurzame Week 2017 is voorbij. Bekijk alvast enkele terugblikken op Facebook!

Over ons

Stichting Duurzame Week heeft de overtuiging dat het organiseren van een jaarlijks stadgebonden duurzaam festival een belangrijke bijdrage kan leveren aan het verduurzamen van de samenleving.

Tijdens het festival wordt een podium geboden voor bedrijven, inwoners, pioniers en visionairs die samen uitdragen hoe we kunnen zorgen dat de stad een duurzame toekomst tegemoet gaat.


Samen gaan we een duurzame toekomst tegemoet


Wij richten ons specifiek op de bevordering van ecologische duurzaamheid. Hieronder vallen onder andere de thema’s duurzame energie, efficiënt gebruik van grondstoffen en water, recycling, duurzame consumptie, verbetering luchtkwaliteit en aandacht voor en uitbreiding van groene ruimte.

We maken duurzaamheid zichtbaar

Om onze ambities waar te maken is het belangrijk om in actie te komen. We willen ervoor zorgen dat duurzaamheid in heel Utrecht beter zichtbaar is. We bieden een actieve week aan verspreid door de stad.

We verbinden

Via Duurzame Week bouwen we aan een groot Utrechts netwerk waarin bedrijven en inwoners duurzaamheid vanuit hun eigen expertise belichten. Zo zorgen we voor verbinding, kennisuitwisseling en inspiratie. Naast de week in oktober organiseert de stichting maandelijks de Duurzaam Utrecht Netwerkbijeenkomst.

We inspireren

Door grootschalige communicatie spreekt Duurzame Week een nieuwe doelgroep aan van mensen die nog weinig gevoel hebben bij duurzaamheid. Het evenement staat in teken van beleving, we brengen mensen direct in contact met duurzame alternatieven en innovaties. Zelf de mogelijkheden ervaren is de eerste stap naar verandering.

ANBI

Stichting Duurzame Week beschikt over een ANBI status.

Lees meer


In contact komen?

Ben je benieuwd naar de stichting, heb je een vraag, opmerking of wil je iets anders kwijt? Ook als je een Duurzame Week in jouw woonplaats wilt, gaan we graag in gesprek.

NEEM CONTACT OP

Onze vrijwilligers

In totaal hebben we 84 vrijwilligers. Bekijk hier een greep uit onze mooie groep.