Toneelstuk: Tenzij je een beter plan hebt

FREETIME

13 Oktober | 20:00 - 21:30 | Theater Kikker


FRASCATI PRODUCTIES /

ANOEK NUYENS & REBEKKA DE WIT IN COPRODUCTIE MET DE NWE TIJD

PRESENTEREN

Tenzij je een beter plan hebt

In een Japans onderzoeksstation voor apen woont een chimpansee die veel beter dan mensen getallenreeksen bleek te kunnen onthouden. In allerijl werden mensen met een fotografisch geheugen opgetrommeld om het tegen de aap op te nemen. Honderdvijftig jaar na Darwin willen we kennelijk nog steeds beter zijn dan dieren. Laat staan dat we gelijk zouden zijn aan planten of dingen. En dat is niet alleen omdat we daarmee heel wat rechten zouden inleveren, maar ook omdat het daadwerkelijk onze verbeelding voorbij gaat. Is de mens wel in staat zichzelf uit het centrum van het denken weg te halen?

Inmiddels roepen steeds meer denkers op om de relatie tussen mens, dier, natuur en ding bij te stellen en worden er steeds meer proefschriften over de post-humanistische zaak geschreven. Er zijn zelfs verenigingen die je vragen de mier in jezelf wakker te maken. Omdat ze die proefschriften lang niet allemaal uitgelezen kregen en de mier in zichzelf niet wakker kregen, proberen theatermakers Anoek Nuyens en Rebekka de Wit iets anders. In samenwerking met journalisten, activisten, filosofen, juristen en een mediastrateeg gaan ze op zoek naar een manier om een wereld te verbeelden waar de mens niet de maat der dingen is. Tenzij je een beter plan hebt…

Optie C
Aansluitend aan de theatervoorstelling vindt de doorlopende denktank Optie C plaats. De voorstelling opent de verbeelding, Optie C maakt het concreet. Met wetenschappers, politici, psychiaters, activisten filosofen en het publiek gaan Nuyens en De Wit het gesprek aan. We maken een nieuwe stap in de zoektocht naar antwoorden: Wat moeten we doen om een nieuwe orde af te dwingen.

13 oktober – Optie C Utrecht
Gast: Jan van de Venis (1974) is directeur van het juridisch bureau van het Zwitserse WaterLex, dat zich bezig houdt met ontwikkelingen op het gebied van water en recht. Van de Venis is zelfbenoemd ombudsman voor toekomstige generaties, heeft gewerkt bij Greenpeace, was actief bij het Nederlands Juristen Comité voor de Mensenrechten, is lid van de denktank Worldconnecters en is voorzitter van Stand up for your Rights. Allemaal functies op het snijvlak van mensenrechten en duurzaamheid.

Vrijdag 13 oktober // 20.00 – 21.30 uur // €13,-/€16,- // Theater Kikker, 
Zaterdag 14 oktober // 20.00 – 21.30 uur // €13,-/€16,- // Theater Kikker, 

Reserveer je kaartje

Programma

Er is nog veel meer te doen vandaag!

FREETIME
8 Oktober - 15:00
Duurzame Ontdekbus bij Griftsteede
Lees meer
FOOD
8 Oktober - 20:00
Waarom we eten wat we eten, met Ramon Beuk
Lees meer
FREETIME
7 Oktober - 14:30
Lancering Utregse Duurzaamheidsspelen
Lees meer
FREETIME
10 Oktober - 20:00
Muziek in de Kas
Lees meer
WORK
13 Oktober - 17:00
Duurzame Week Business Challenge: Opening
Lees meer
FREETIME
7 Oktober - 13:00
Lezing: Duurzaam Geluk
Lees meer
STUFF
7 Oktober - 12:00
Duurzame Markt
Lees meer
HOME
10 Oktober - 12:00
Wandel safari
Lees meer