Wandel safari

HOME

10 Oktober | 12:00 - 13:00 | Stationsgebied Utrecht Centraal


Dag van de Duurzaamheid 2017: ontdek duurzaam Utrecht Centraal

Op dinsdag 10 oktober is het de Dag van de Duurzaamheid. Door heel Nederland vinden, voor het negende jaar, duizenden duurzame activiteiten plaats. In het Stationsgebied Utrecht Centraal organiseert de Green Business Club Utrecht een rondwandeling met gids langs duurzame initiatieven en projecten in het gebied. Loop tussen 12.00 – 13.00 uur mee of haal, bij een van de twaalf bedrijven, de wandelroute op en ontdek duurzaam Utrecht Centraal zelf!

 

Stationsgebied Utrecht Centraal

Het zal niemand ontgaan dat het Stationsgebied Utrecht Centraal wordt vernieuwd. Het gebied is in ontwikkeling en er wordt volop gebouwd. Tegelijkertijd wordt er gewerkt aan een duurzamer gebied. Er komt meer water en groen, minder asfalt, meer ruimte voor openbaar vervoer, fiets, en voetgangers en energiezuinige gebouwen. Voor de Green Business Club Utrecht dé aanleiding om in het kader van de Dag van de Duurzaamheid te laten zien wat er al zichtbaar, maar óók onzichtbaar, duurzaam is in het stationsgebied.

 

Duurzame wandelroute

Op de kaart, die de Green Business Club Utrecht op dinsdag 10 oktober lanceert, staat een wandelroute langs spraakmakende duurzame initiatieven en projecten in het stationsgebied. Ontdek met de wandelkaart wat er al is én wat er nog (duurzaam) wordt gerealiseerd. Denk bijvoorbeeld aan circulair paviljoen The Green House die op 10 oktober tevens meedingt naar de Duurzaamheidsprijs Utrecht.

 

Loop mee of ontdek het zelf!

Speciaal voor de Dag van de Duurzaamheid organiseert de Green Business Club Utrecht van 12.00 – 13.00 uur een rondwandeling met gids langs de duurzame initiatieven en projecten in het stationsgebied. Er is plek voor max. 50 personen. Aanmelden kan via judith@greenbusinessclub.nl (vol=vol).

 

Over de Green Business Club Utrecht Centraal

De Green Business Club Utrecht Centraal is een initiatief van 12 bedrijven en de Gemeente Utrecht. Samen zetten we ons in om van het Stationsgebied Utrecht Centraal een plek te maken waar iedereen zich thuis voelt. Een duurzame plek in de stad waar je wilt zijn en verblijven en waar ruimte is voor groen, activiteiten en ontmoeting. Dit doen we met kleine en grote projecten. Intern voor onze medewerkers, maar ook in het gebied voor inwoners en bezoekers. Heb je bijvoorbeeld de Groene Bouwhekken op het Jaarbeursplein en de We Drive Solar auto van Movares al gezien? Door samen te werken aan duurzame projecten op het gebied van mobiliteit, circulariteit en levendigheid in het gebied, versterken we elkaar in het bereiken van onze duurzaamheidsdoelstellingen. Dit doen we om van elkaar te leren en elkaar, maar ook derden, te inspireren. Kijk voor meer informatie op onze website: greenbusinessclub.nl/utrechtcentraal/.

 

Dinsdag 10 oktober // 12.00 – 13.00 uur // gratis // Start: NS Pop-up store Afval = Grondstof op Utrecht Centraal

Kun je niet mee? Haal dan een wandelroute-kaart op bij één van de 12 participanten van de Green Business Club Utrecht en ga bijvoorbeeld tijdens je lunchpauze lekker naar buiten en ontdek de duurzame initiatieven die het stationsgebied rijk is.

Reserveer je kaartje

Programma

Er is nog veel meer te doen vandaag!

FREETIME
13 Oktober - 20:00
Toneelstuk: Tenzij je een beter plan hebt
Lees meer
HOME
13 Oktober - 14:30
De overstaphoek
Lees meer
STUFF
12 Oktober - 19:30
Lezing Utrechtse Euro over de impact de Utrechtse Euro op duurzaamheid
Lees meer
HOME
13 Oktober - 13:30
Lezing In2Ecobuildings nul-op-de-meter
Lees meer
HOME
10 Oktober - 12:00
Wandel safari
Lees meer
FREETIME
14 Oktober - 20:00
Duurzame Week Awardnight
Lees meer
FREETIME
12 Oktober - 20:00
Duurzame Kas Pubquiz - UITVERKOCHT
Lees meer
HOME
14 Oktober - 14:00
Project Tiny House - Q&A met Elke Rabe
Lees meer