DE TEGELCHALLENGE

Elke maand kun je meedoen aan een nieuwe challenge. De challenge voor de maand september is: de Tegelchallenge. Green Up Your Life!

De Tegelchallenge: Tegels eruit, groen erin

Het wordt steeds warmer en de regenbuien extremer, dat raakt ons allemaal. In een versteende stad blijft het lang warm en kan het regenwater maar lastig de grond in zakken. Groen verkoelt en neemt water op. We hebben dus meer groen nodig in de stad!

Ook jij kan helpen door je tuin te vergroenen en klimaatbestendig te maken. Zo maak je jouw leefomgeving groener, gezonder en leefbaarder. Hoe je dat doet? Door mee te doen aan de tegelchallenge! 

Tegelophaalactie

Woon je in Utrecht? Dan haalt de gemeente de overgebleven tegels gratis op. Ga naar www.utrecht.nl/tegelophaalactie om van deze service gebruik te maken.

Lees snel hieronder hoe je mee kunt doen!

Woon je in Lunetten of Hoograven (inclusief Rotsoord, Tolsteeg en Bokkenbuurt)? Roep dan je buren op om mee te doen met deze buurtbattle! Welke buurt haalt de meeste tegels eruit en wint een prijs voor de hele buurt?

De spelregels zijn simpel:

  1. Haal alleen tegels uit je eigen achter- of voortuin.
    Of leg een geveltuin aan. Je mag tot 60 centimeter van jouw gevel een geveltuin aanleggen. Let op dat je 1,20 m van de stoep overhoudt.
  2. Geen tuin? Help dan je buren of andere mensen die jouw spierballen kunnen gebruiken.
  3. Haal geen tegels uit de openbare ruimte.
  4. Zet het resultaat op de foto en zet ze op social media met #tegelchallenge en/of stuur ze naar [email protected] en roep jouw buren op om ook mee te doen!
  5. Jouw deelname aan de tegelchallenge kun je bevestigen via de aanmeldknop. Je krijgt dan een ‘big bag’ om de tegels in te doen. 
  6. De met tegels gevulde big bags worden bij jouw op de hoek van de straat opgehaald door de Gemeente. Zorg dus dat je ze er voor die tijd hebt staan.
Check hieronder de huidige tussenstand van beide wijken. En laat je alvast inspireren door de ingestuurde foto’s van de mooie resultaten!
0
Tegels verruild voor groen
0
Tegels verruild voor groen