Teksten pressroom

Over de Duurzame Week
Duurzame Week is hét duurzaamheidsfestival van Nederland. Van 20 t/m 28 juni 2020 vindt de vijfde editie van dit evenement plaats. Tijdens deze week leer jij, als consument of professional, wat je kan doen om bij te dragen aan een groenere wereld, met talloze evenementen rondom de thema’s voeding, wonen, omgeving, reizen en consumeren. Normaal gesproken vind je ons op de Neude en andere locaties in Utrecht, maar in 2020 komen we jouw woonkamer in! Het hele festival vindt namelijk online via onze website plaats. Schuif je ook aan bij de lezing van Floortje Dessing over reizen in eigen land, de lezing van Dennis Storm over minimalisme of bij één van de vele andere programma’s? Je kunt ook hangen aan onze online bar, een kijkje nemen bij de marktkraampjes of naar een optreden gaan in een van onze digitale performance tenten. Green Up Your Life!

Highlights uit het programma
Waar jij ook begint of verder wil gaan met je leven vrolijk verduurzamen, het programma van Duurzame Week biedt voor ieder wat wils! Zo vertelt Floortje Dessing tijdens Duurzame Week 2020 hoe je dit jaar de ideale vakantie in eigen land kunt vieren, neemt Dennis Storm je mee in het hoe en waarom van minimalisme en helpt Teun van de Keuken je de beste keuzes te maken in de supermarkt. In een workshop Guerrilla Gardening leer je hoe je je wijk in bloei zet. Nog dichterbij huis beginnen? Leer hoe je je huis verduurzaamt of je kledingkast onder handen neemt met de Marie Kondo methode. Je kunt ook inzicht krijgen in de ware kosten van jouw consumptiegedrag of hoe we veerkrachtige toekomstbestendige voedselsystemen creëren. En is er sprake van een generatiekloof op het gebied van duurzaamheid? Dit en meer ontdek je in het programma van de Duurzame Week, dat in de agenda te vinden is.

Online festivalervaring
Deze 5e editie van de Duurzame Week vindt dit jaar online plaats, via de website van de Duurzame Week. Directeur Margit Végh: “Met Duurzame Week willen we laten zien dat iedereen íets kan doen om de wereld mooier, leuker en groener te maken. Het gaat om de eerste stap en met elkaar zorgen we voor impact. Juist nu is het van belang om een positieve draai te geven aan de wereld die op zijn kop staat. Daarom was het voor ons geen discussie of we Duurzame Week 2020 wel of niet door wilden laten gaan. We hebben met man en macht gewerkt aan een alternatief concept. Ik ben ontzettend trots op het programma waar bezoekers dit jaar aan deel kunnen nemen. Een online festival blijkt de beste vorm om dit jaar onze missie, Heel Nederland Vrolijk Verduurzamen, te vervullen.” Naast online workshops en lezingen is er een heel online festivalterrein ingericht. Dus heb je tijd over voor of na je workshop? Maak een rondje over ons digitale festivalterrein. Je kunt aanschuiven bij de online bar, een kijkje nemen bij de marktkraampjes of naar een optreden gaan in een van onze digitale performance tenten.