Upcycle Challenge

Elke maand kun je meedoen aan een nieuwe challenge. De challenge voor de maand oktober is: de Upcycle Challenge. Green Up Your Life!

De Upcycle Challenge

Maak van iets ouds iets nieuws! Het maakt niet uit wat. Van een oud tafelkleed een nieuw bloesje, van oud hout een tafel, van een wasrek een plantenrek of van plastic doppen een schilderij.

Waarom deze Challenge?

Er worden zoveel spullen weggegooid. Kijk maar eens rond bij de milieustraat of bij een willekeurige kledingcontainer. Dat is natuurlijk zonde. Je kunt er nog zoveel mee doen en je kunt het zelfs mooier of beter te maken dan het was. Vandaar de term: Upcycle. Wij dagen jullie daarom uit om een zo creatief mogelijk tweede gebruik uit oude spullen te halen!

Wat moet je doen?

Post een foto op Facebook of Instagram van de gebruikte materialen en een foto van het eindresultaat. Gebruik hiervoor de hashtag: #DWuptober

Zorg dat het duidelijk is op de foto’s dat het nieuwe voorwerp uit de oude materialen is ontstaan. Het bericht bevat dus sowieso een vóór en ná foto. Je kunt tot 29 oktober mee doen. Wij kiezen dan het origineelste project en maken de winnaar op vrijdag 30 oktober bekend.

Wat kun je winnen?

Naast dat het een hele eer is om de Duurzame Week Upcycle Challenge te winnen, hebben we ook een leuke prijs voor de winnaar! Wat dat is, wordt later bekend gemaakt…